Tribuna
Primarii din județ, dezamăgiți că Sibiul nu are niciun ministru în Guvernul Ciucă
Primarii din județ, dezamăgiți că Sibiul nu are niciun ministru în Guvernul Ciucă

În ultimii patru ani, Sibiul a fost reprezentat în Guvernul României, indiferent că vorbim despre guvernarea PSD, PNL sau PNL-USR. La începutul anului 2018, social-democratul Bogdan Trif devenea ministru al Turismului, după care Raluca Turcan (PNL) a ocupat postul de vicepremier în guvernul Orban și pe cel de ministru al Muncii, în Cabinetul Cîțu. Un alt sibian, de această dată de la USR, a deținut funcția de vicepremier în Guvernul Cîțu. Este vorba despre Dan Barna, cel care în această toamnă a pierdut șefia partidului în fața lui Dacian Cioloș. După aproape patru ani în care Sibiul a fost reprezentat în Executiv, în Cabinetul Ciucă, ce urmează să fie votat în Parlament, nu se regăsește niciun politician sibian, nici de la PSD, nici de la PNL. Am întrebat câțiva primari din județ ce părere au despre această situație, știut fiind că de multe ori cei din administrația locală fac demersuri către cei din guvern pentru a promova proiectele din comunitățile pe care le reprezintă. Majoritatea celor intervievați s-au declarat dezamăgiți de faptul că niciun sibian nu se regăsește printre miniștrii Cabinetului Ciucă, deși cel puțin în privința PNL, scorul electoral obținut de partid la nivelul județului ar fi trebuit să impună un reprezentant în Executiv. 

 

Claudiu Predescu, primarul orașului Ocna Sibiului: „Sunt dezamăgit că Sibiul nu e reprezentat în Guvernul României. La alegeri, PNL Sibiu s-a situat pe un loc fruntaș, iar rezultatul bun se datorează întregii echipe din județ, performanțelor celor din administrația locală și nu în ultimul rând implicării tuturor în campania electorală. Personal mi-aș fi dorit ca proiectele noastre, importante atât la nivel local, cât și național, dat fiind că suntem stațiune turistică să fie promovate și susținute de cineva care să le cunoască amănunțit. E firesc să ne dorim ca oameni din Sibiu să se regăsească în Guvernul României pentru că în județul nostru există destule realizări ce recomandă o abordare profesionistă și serioasă în administrație. În fine, asta e politica, noi încercăm să ne facem cât mai bine treaba la nivel local și sper că viitorul guvern va sprijini proiectele ce privesc îmbunătățirea condițiilor de trai și modernizarea localităților”.

 

Horațiu Răcuciu, primarul Săliștei și-ar fi dorit, la rândul său, ca Sibiul să aibă măcar un ministru: „Să nu uităm că am avut un scor foarte bun la ultimele alegeri parlamentare și ar fi trebuit să se țină cont de acest lucru. Am crezut și voi crede mereu într-o cooperare între autoritățile locale și cele centrale, exclusiv în favoarea cetățeanului. Bineînțeles că atunci când expui un proiect cuiva care e din zonă și cunoaște problemele, oportunitățile, ai șanse mai mari să te faci mai bine înțeles. Cred că pentru Sibiu ar fi fost important să existe un reprezentant de aici în Guvern”.

 Un alt primar liberal, de această dată cel din Gura Rîului, invocă scorul bun obținut de partid la alegeri. Gheorghe Călin este de părere că „suntem printre județele în care PNL a obținut cel mai mare scor, atât la ultimele alegeri, cât și la precedentele scrutine. Faptul că oamenii ne-au ales arată că au încredere în noi și că apreciază felul în care ne-am implicat în politică și în administrație. E păcat că nu avem pe cineva în Guvern, de aici, din Sibiu. Fără îndoială, nu vine nimeni să facă treaba în locul tău, dar e altceva când te poți consulta cu cineva mai apropiat, când proiectele tale sunt analizate de oameni care știu ce se întâmplă în teritoriu, mai exact în județul nostru. Mare păcat că Sibiul a rămas fără măcar un reprezentant la Palatul Victoria”.

Social-democrații, moderați

Primarii PSD par să nu fi avut mari așteptări în privința reprezentării județului în Guvernul Ciucă. Mesajele lor au fost moderate, cei intervievați preferând o abordare optimistă a situației. 

„Noi avem ca așteptări ca proiectele care se anunță a se derula să se deruleze corect, iar criteriile pe care le invocă toată lumea să se respecte, pentru că știm rectificările trecute, în care efectiv am fost bătaia de joc a vechiului guvern. Cu siguranță ne-ar fi ajutat ca Sibiul să fi avut un ministru, dar dacă acel ministru ar fi fost porta-vocea întregului Sibiu. Să nu fie partizan, ca până acum. Eu îmi doresc ca Programul Anghel Saligny să fie corect. Sunt încrezător că aceste două partide mari fiind împreună nu vor face diferențe” spune Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Maria Greavu, primarul comunei Loamneș se declară și ea optimistă: „Sperăm să fie bine și să fie consens pentru interesul oamenilor”.

 

comentarii
4 comentarii

La ce marfă au dat la export nici nu e de mirare
Z
24.11.2021 20:21
De sapte ani iohannnis face naveta la bucuresti.Nu e deajuns?
Mihai
25.11.2021 07:56
Am avut,dar rezultatul s-a văzut.Ar fii dorit unii sa fie la butoane,dar planul nu este întotdeauna cum vor amatorii!
Tot eu
25.11.2021 08:56
Destul ca avem presediinte din Sibiu! Ce vreti mai mult?!
26.11.2021 23:48
Din aceeasi categorie
SEVIS

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Compa
SOMA
Licitatie publica

ACCENT MEDIA