Tribuna
PNL
Primăria Sibiu vrea impozite majorate cu 500% pentru terenurile neîngrijite. Trei proprietari ignoră şi somaţii, şi amenzi!
Rareș BIŢU
2054 vizualizari
Primăria Sibiu vrea impozite majorate cu 500% pentru terenurile neîngrijite. Trei proprietari ignoră şi somaţii, şi amenzi!

Anul trecut, Primăria Sibiu a inițiat un program pentru identificarea terenurilor în proprietate privată care nu sunt îngrijite și care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică sau conferă întregii zone un aspect neplăcut.

În 2017 a fost instituită măsura impozitării majorate cu 500% în cazul a 11 terenuri ai căror proprietari nu au luat măsuri pentru curățarea acestora în urma somațiilor și a sancțiunilor transmise, anunţă reprezentanţii municipalităţii.În 2017, Primăria a monitorizat un număr de 19 terenuri neîngrijite. În urma somațiilor comunicate, 15 proprietari au luat măsurile necesare și au curățat zonele. Pe un alt teren lucrările de întreținere sunt în curs.

Alţi trei proprietari de terenuri au ignorat somaţiile, chiar şi după ce au fost amendaţi cu 2.500 de lei fiecare. În consecință, dacă până în 31 decembrie 2017 terenurile nu sunt curățate, Direcția Fiscală va propune Consiliului Local Sibiu majorarea cu 500% a impozitului pentru terenurile situate la următoarele adrese pentru anul 2018:

  1. Str. Viilor nr. 1

  2. Str. General Bălan nr. 17

  3. Șoseaua Alba Iulia nr. 55

 

  • „Conform HCL 143/2017, în categoria terenurilor neîngrjite intră terenurile care se află într-un cartier construit şi locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic şi pe care sunt abandonate deşeuri din construcţii, vegetale, gunoaie sau de orice alt tip. Excepţie de la aplicarea acestor măsuri vor face terenurile pe care sunt lucrări de construcţie în curs, în acest sens fiind emisă o autorizaţie de construcţie valabilă”, explică reprezentanţii municipalităţii.
  • „Constatarea se va face de către o comisie special constituită, formată din inspectori ai Poliției Locale și ai Primăriei. Aceştia vor întocmi o fişă şi vor face fotografii la faţa locului care să demonstreze starea terenului în cauză. După identificarea proprietarului, acesta va fi somat. În cazul în care nu va lua măsurile corespunzătoare, Direcţia Fiscală Sibiu va propune Consiliului Local aprobarea majorării impozitului cu 500%”, explică reprezentanţii Primăriei Sibiu.

 

comentarii
1 comentarii

Situatzia demonstreaza impotentza justitziei. Aici e problema justiziei, dragi demonstrantzi #rezistofoni! Ce sa mai zicem de cladirile neingrijite, cum sunt lantzul de case de vizavi de Prefectura Sibiului, pe soseaua Alba-Iulia, care stau sa cada in capul trecatorului? Dar despre ignorarea somatziilor privind plata impozitelor & taxelor datorate de multinatzionale Statului roman?
Mick
13.12.2017 19:29
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia