Tribuna
Primăria Sibiu: Se instalează un brad în Sibiu! Dar nu e în Piața Mare, ci în Piața Mică și nu e de Crăciun, ci de Săptămâna Europeană a Mobilității!
Primăria Sibiu: Se instalează un brad în Sibiu! Dar nu e în Piața Mare, ci în Piața Mică și nu e de Crăciun, ci de Săptămâna Europeană a Mobilității!
© Primăria Sibiu

Artistul vizual Ștefan Radu Crețu și Tudor Șt. Popa, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), au fost surprinși vineri, în timp ce făceau pregătirile unui vernisaj inedit: o expoziție într-un vagon de tren din anul 1880.

„Se instalează un brad în Sibiu! Dar nu e în Piața Mare, ci în Piața Mică și nu e de Crăciun, ci de Săptămâna Europeană a Mobilității!”, a scris municipalitatea pe pagina de facebook.

Construit în Elveția și recondiționat în 1980, vagonul a ajuns de la Basel la Sibiu cu sprijinul Asociației Prietenii Mocăniței și va găzdui o instalație de artă sub titlul ”Bug-Buggy-Boghiu”, semnată de artistul Stefan Radu Crețu.

” Tema expoziției este despre mobilitate și exemplificarea mai multor tipuri de locomoție. Ideea de mișcare, cel puțin la nivel organic, vine însoțită de ideea de supraviețuire. Știm că viața multor ființe depinde de capacitatea lor de a se mobiliza”, explică artistul prezența ideii de mobilitate într-un muzeu static.

Expoziția din vagon poate fi vizionată pe tot parcursul Săptămânii Mobilității de la Sibiu și are scopul de a îi conecta pe sibieni cu transportul feroviar, în chiar Anul European al Căilor Ferate.

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 


comentarii
4 comentarii

da vreo cresa,gradinita oder un spital nu puteti face?
17.09.2021 19:40
eu spun ca gradinite si spitale sunt ceva de domeniul d-tale!
nu d-le de la 19:40
18.09.2021 08:41
Iar al dumitale e spitalul
Nu domnule de la 8.41
18.09.2021 17:23
Super, sunteti bun! Cum de ati ghicit?
Exact
18.09.2021 20:57
Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA