Tribuna
Primăria Sibiu ridică mașinile abandonate pe domeniul public. Zeci de autoturisme ajung la fier vechi
Sorana MAIER
1467 vizualizari
Primăria Sibiu ridică mașinile abandonate pe domeniul public. Zeci de autoturisme ajung la fier vechi
© Primăria Sibiu

Mașinile abandonate pe domeniul public vor fi ridicate și vândute la fier vechi în situația în care proprietarii lor nu au răspuns somațiilor trimise de Primăria Sibiu.

„Primăria Sibiu continuă activitatea de eliberare a domeniului public de mașinile care ocupă locuri de parcare sau alte terenuri publice. În 2020 și 2021 s-au identificat în teren 748 de mașini abandonate din care, în urma somațiilor Primăriei, au fost ridicate de proprietari aproape 500, eliberând astfel domeniul public. Pentru restul am demarat procedurile legale de ridicare și valorificare ca deșeuri de fier vechi”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În prezent în municipiul Sibiu se află pe domeniul public 142 de autovehicule abandonate și fără stăpân. Proprietarii mașinilor au fost identificați și somați să elibereze spațiul public. În caz contrar, după expirarea termenului acordat prin somație, Primăria Sibiu va iniția procedurile legale de intrare în posesia acestora, de ridicare de pe domeniul public și de valorificare a lor.

Pe parcursul anului trecut, Serviciul Domeniul Public și Privat a avut în evidență 606 mașini abandonate. În urma somațiilor, 497 de autoturisme au fost ridicate de către proprietari, 70 au fost ridicate de către Serviciu public de administrare a domeniul public pentru a putea fi valorificate, iar pentru restul de 39 de mașini  procedurile legale sunt în diverse stadii.

. Odată încheiată procedura de intrarea în proprietatea municipiului a mașinilor abandonate, acestea se pot valorifica ca fier vechi. În 2020 au valorificate prin procedură de licitație 37 de autovehicule, iar anul acesta, în luna ianuarie, alte 30 de autoturisme au fost vândute ca deșeuri de fier vechi, potrivit Primăriei Sibiu.

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu


comentarii
1 comentarii

povesti nemuritoare!!! mega ignoranta si incompetenta la primaria Sibiu!!!
un sibian
24.02.2021 15:03
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA