Tribuna
SEVIS
Primăria Sibiu redeschide treptat șantierele. Modernizări de străzi, parcări supraetajate și reabilitarea cartierelor
Sorana MAIER
1500 vizualizari
Primăria Sibiu redeschide treptat șantierele. Modernizări de străzi, parcări supraetajate și reabilitarea cartierelor
© Primăria Sibiu

Șantierele începute în 2020 de Primăria Sibiu vor fi redeschise în următoarele zile, în funcție de condițiile meteo și temperaturile exterioare, iar de la începutul lunii martie Primăria va iniția noi șantiere pentru lucrări la străzi și diverse obiective.

© Primăria Sibiu

Continuarea lucrărilor de anul trecut

Șantierul pentru modernizarea cartierului Ștrand se va redeschide din această săptămână, începând lucrările de modernizare în zona străzii Ștrandului. În această perioadă se va lucra la rețelele de apă și canalizare, pentru aceasta fiind necesare închideri temporare și pe tronsoane a traficului

Modernizarea cartierului Hipodrom I va continua cu zona dintre str. Rahovei – str. Iorga – bulevardul M. Viteazu și Aleea Geniștilor, pentru modernizarea cartierului Hipodrom III – se vor relua lucrările în zona Aleea Taberei.

Pentru modernizarea străzii Podului, lucrările ample de pe această stradă vor continua cu tronsonul dintre str. Smârdan și str. Pinului. Această porțiune se va închide traficului, inclusiv autobuzelor care vor circula pe trasee modificate.

La pista pentru biciclete care leagă cartierul Ștrand de parcul Sub Arini lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 50%. Anul trecut s-a lucrat pe str. Maramureșului, G. Coșbuc, Th. Neculuță, Aurel Popa și în pasajul Spitalului. Anul acesta se vor executa lucrările și pe străzile Gorjului, Doljului, Ștrandului și Bihorului, în strânsă coordonare cu lucrările de modernizare a cartierului Ștrand.

Este prevăzută finalizarea lucrărilor de modernizare prin turnarea ultimului strat de asfalt pe străzile Topitorilor , Viilor și Băicoi. Pe străzile Rulmentului și Lacului se va turna asfaltul pe trotuare pentru încheierea lucrărilor.

 

Noi șantiere din 1 martie

O serie de noi lucrări vor începe în prima zi de primăvară.

Modernizarea cartierului Terezian – contractul pentru execuție a fost semnat în luna decembrie 2020, iar lucrările nu vor începe în întreaga zonă în același timp, ci pe zone restrânse, pentru a reduce disconfortul locuitorilor. Reamintim  că este vorba de lucrări de modernizare a rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reconfigurarea spațiilor verzi, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea străzilor și aleilor.

Pentru parcarea supraterană de mare capacitate din cartierul Hipodrom proiectul tehnic a fost finalizat în cursul iernii, iar în luna martie vom începe construcția acesteia. Investiția va crea peste 400 de locuri de parcare în structură și în zona adiacentă.

În ceea ce privește modernizarea străzii Calea Dumbrăvii și amenajarea acesteia ca arteră smart, contractul a fost semnat în decembrie 2020, lucrările urmând să înceapă la 1 martie; reamintim că este vorba despre un proiect care presupune amenajarea de piste sigure pentru biciclete, o bandă dedicată transportului public, reconfigurarea zonelor verzi și a căilor pietonale și modernizarea drumului și rețelelor de utilități

Încep și lucrări de modernizare pe un nou pachet de străzi. La începutul lunii februarie 2021, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare pe străzile Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Ion Agârbiceanu, Dreptății, Ghiocelului și Depoului. Investiția se ridică la 5,52 de milioane de lei, străzile urmând să intre pe rând în lucru pentru modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reabilitarea drumului și a trotuarelor. Întregul pachet are termen de finalizare 8 luni.

Imediat ce vremea va permite, vor începe și reparațiile la străzi. Pe lângă reparațiile defectelor punctuale apărute după sezonul rece, Primăria are în vedere pentru primele comenzi lucrări ample în zona de blocuri situată la intersecția străzilor Siretului și Calea Cisnădiei, pe str. Oborul de Vite, în zona Broscărie, dar și reabilitarea trotuarelor pe bulevardul V. Milea și bulevardul Victoriei, transmite Primăria Sibiu.

 


comentarii
3 comentarii

Cand se asfalteaza parcarea din spatele blocurilor de 10 etaje de pe Ostirii?
Au blocat atatea locuri de parcare toata iarna. Era greu sa asfalteze in noiembrie?
Zonele verzi cand vor fii refacute? Au distrus zona verde. Au ramas doar urme de senile, toate florile au fost calcate...
De abia astept sa vad cum amenajeaza primaria acest spatiu, ca de distrus e usor....
profu
17.02.2021 17:54
Curatenie pe strada Ostirii cand se face?
Langa borduri sunt dungi de pamant, masinile sunt super murdare. Cosuri de gunoi nu sunt.
profu
17.02.2021 17:56
Praf în ochi. (Expresie românească)
Un comentator
17.02.2021 22:10
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia