Tribuna
Primăria Sibiu redeschide șantierele în oraș. Strada Papiu Ilarian va fi pavată pe modelul de centrul istoric
Sorana MAIER
1879 vizualizari
Primăria Sibiu redeschide șantierele în oraș. Strada Papiu Ilarian va fi pavată pe modelul de centrul istoric

Temperaturile mai ridicate decât normalul acestei perioade permit ca autoritățile locale să redeschidă șantierele în oraș.

În ultima săptămână a lunii februarie vor începe lucrările de modernizare a străzii A. Papiu Ilarian. Din 24 februarie strada Al. Papiu Ilarian va fi închisă pentru execuția lucrărilor de modernizare, care includ refacerea canalizării pluviale (inclusiv conectarea burlanelor imobilelor la această rețea), precum și rețeaua de alimentare cu apă. De asemenea, structura rutieră și pietonală vor fi reabilitate, pe același model de pavare prezent pe strada Nicolae Bălcescu, în ton cu caracterul istoric al zonei. Suprafețele dintre imobile și carosabil vor fi placate cu andezit, iar carosabilulul va amenajat cu piatră cubică.

Direcția Tehnică și constructorul au împărțit lucrările pe două tronsoane și va impune restricții și modificări în trafic:

Prima etapă se va desfășura între 24 februarie și 24 martie), pe tronsonul str. Cetății – str. Tipografilor.

„Pentru a nu afecta circulația în zonă și pentru a permite autovehiculelor să ajungă de pe strada Gheorghe Lazăr pe strada Cetății, în perioada acestor lucrări tronsonul pietonal al străzii Cetății dintre strada Gheorghe Lazăr și strada Papiu Ilarian se va deschide circulației rutiere, cu restricție de viteză la 5 km/h și prioritate pentru pietoni”, transmite Primăria Sibiu.

 Pe acest sector al străzii Cetății, cât și pe strada Papiu Ilarian, staționarea sau parcarea mașinilor va fi interzisă. La finalizarea lucrărilor, va fi redeschis traficul pe traseul obișnuit: str. Tipografilor – str. Papiu Ilarian (tronsonul finalizat) – str. Cetății, tronsonul pietonal de pe strada Cetății urmând să se închidă din nou traficului ca pietonal.  

Cea de-a doua etapă, din 24 martie în 24 mai), pe tronsonul str. Tipografilor – str. Timotei Popovici, presupune închiderea circulației pe strada Timotei Popovici, accesul urmând să fie permis doar locatarilor.

 

 

Modernizări pe Mozaicului, Bradului și Varului

 

Lucrările de modernizare vor fi reluate și pe străzile Mozaicului, Bradului și Varului, acestea fiind începute în 2019. Constructorul SC Geiger Transilvania SRL a anunțat municipalitatea că va relua din această săptămână lucrările pe aceste trei șantiere demarate în luna august a anului trecut. Până în prezent au fost finalizate lucrările la rețelele de apă și canalizare, pe carosabil s-a așternut piatra spartă, iar trotuarele sunt betonate. Echipele de muncitori vor continua cu amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate și cu modernizarea sistemului de iluminat public. Ulterior, va fi așternut asfaltul pe carosabil și trotuare. 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia