Tribuna
Primăria Sibiu: "Proprietarii a 4 terenuri neîngrijite vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023"
Primăria Sibiu:
© str. Zăvoi

Poliția Locală verifică constant terenurile private fără construcții pentru a asigura menținerea curățeniei lor, eliberarea de buruieni și deșeuri, pentru ca acestea să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea sibienilor.

 

În categoria de terenuri neîngrijite intră cele care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri din construcții sau de alt tip sau resturi vegetale. Excepție de la aplicarea acestor măsuri fac terenurile pe care se desfășoară lucrări de construcție, dovada acestei situații făcându-se printr-o autorizație de construcție valabilă. 

 

În urma acțiunilor în teren, în anul 2022, Poliția Locală a identificat 110 terenuri neîngrijite de către proprietarii lor. Nu s-a trecut direct la amendare, ci proprietarii acestora au fost mai întâi somați să le îngrijească. În urma avertismentelor, 106 terenuri au fost curățate, celelalte 4 rămânând în starea inițială. Astfel, Primăria Sibiu supune aprobării Consiliului Local majorarea cu 500% a impozitului pe care proprietarii lor trebuie să îl plătească, în conformitate cu regulamentele locale.

 

Cele patru terenuri pentru care se propune majorarea impozitului sunt situate pe strada Șoimului, str. Oituz, str. Zăvoi și str. Muncii, având suprafețe între 295 de mp și 1440 mp. Proprietarii au fost somați, li s-a transmis un termen până la care să ia măsuri pentru igienizarea terenurilor și, pentru că nu s-au conformat, au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare. Nici amenda nu i-a determinat însă să le curețe, astfel că următorul pas este această creștere semnificativă a impozitului.

 

De exemplu, pentru terenul în suprafață de 1.440 mp, proprietarul ar plăti în mod obișnuit 570 lei/an dar, ca urmare a refuzului de a-și întreține proprietatea, acesta va plăti 3.420 lei în 2023.

Foto: Poliţia Locală Sibiu

Serviciul Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu


 


comentarii
5 comentarii

Un pacient se poate confrunta cu stari de greata dintr-o varietate de cauze. Unii oameni sunt foarte sensibili la miscare sau la anumite alimente, altii resimt efectele adverse ale unor medicamente sau se confrunta cu simptomele unor afectiuni medicale. Iata una dintre cele mai intalnite cauze care va pot da STARI DE GREATA e POLITIA LOCALA.
Guvernatorul Transilvaniei
19.01.2023 17:34
Str. Munci, Numele nesimtitului este Antonescu Doru
Vezi si Strada Ana Ipatescu 23. acelas nesimtit.
Sibian
19.01.2023 22:45
povesti nemuritoare de la primaria Sibiu!!!
un sibian
20.01.2023 14:25
Oare nu ar fi mai bine sa cercetati problema -?? poate omul sa imbolnavit sau mai rau a murit cel ce putea sa menajeze adica cel ce facea banuti -- Ar fi mai bine ca politia sa-si vada de treaba ei -- mor oameni nevinovati in accidente din cauza betivilor -- iar politisti ar trebuii sa apeleze la justitiari ca sa modifice legile atat de slabe- nu sa faca pe pozarii-- sunt la primarie multi care nu au ce face ei sa descurce lucrurile ca si asa iau bani babani dormind pe coada
21.01.2023 19:06
Dar sub viaductul din terezian, mai precis capătul spre Rusciorului unde Primaria nu a finalizat lucrările încă de la reparația podului cum rămâne? Borduri neasezate la locul lor trotuare fără asfalt în jurul pilonilor, lipsa asfalt nou care generează o denivelare de suprafețe. Suprafața mai joasa devenind o mocirla plina cu apa după fiecare ploaie. Asta nu vede primaria ?
Pixul flaro
24.01.2023 10:10
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA