Continental
Tribuna
Primăria Sibiu proiectează un coridor pentru biciclete între Ştrand, Centru şi Sub Arini. Piste protejate, separate de pietoni şi iluminate
Sorana MAIER
3194 vizualizari
Primăria Sibiu  proiectează un coridor pentru biciclete între Ştrand, Centru şi Sub Arini. Piste protejate, separate de pietoni şi iluminate
© Răzvan NEGRU

Municipalitatea sibiană a comandat proiectarea pentru realizarea unui coridor pentru deplasarea cu bicicleta între cartierul Ştrand, Centrul Sibiului şi Parcul Sub Arini, care să fie finanţat din fonduri europene.
"Proiectul are ca amplasament cartierul Ştrand, Parcul Sub Arini şi zona Centrală, respectiv tronsoane noi de infrastructură pentru biciclete precum şi reţeaua de piste de biciclete existente pentru asigurarea conectivităţii între diverse tronsoane de piste de biciclete. Zona orientativă propusă de studiu este delimitată de străzile: Alba Iulia - Maramureşului - Cristian - Avrig - Victoriei - Andrei Şaguna - Alba Iulia. Se va realiza o analiză a infrastructurii existente şi potenţiale pentru biciclete la nivelul coridorului, analiză care va fi inclusă în cadrul unui studiu de trafic aferent ariei de studiu, iar consultantul va avea obligaţia de a propune mai multe scenarii precum şi o rută optimă de deplasare cu bicicleta pentru amplasamentul suspus studiului", se arată în caietul de sarcini.

© Răzvan NEGRU

Poluare mai puţină. Piste separate inclusiv de trotuare

Transportul public nemotorizat şi soluţiile alternative de mobilitate vor fi prioritare prin acest proiect, pentru a reduce duratele de parcurs şi emisiile de noxe.
Astfel, se doreşte creşterea gradului de atractivitate al transportului public nemotorizat cu bicicleta în detrimentul autoturismului propriu şi în condiţiile unei accentuări în ultima perioadă a congestiilor de trafic. 
Proiectul prevede extinderea şi resistematizarea (după caz) pistelor de biciclete existente, iluminatul pentru pistele de biciclete, după caz, accesibilizarea şi îmbunătăţirea siguranţei in utilizare, soluţii de protejare a pistelor pentru biciclişti, sisteme de semnalizare rutieră şi echipamente conexe, lucrări punctuale de aducere la starea iniţială, freabilitarea infrastructurii în zona delimitării pistelor pentru biciclete de partea carosabilă. 
Primăria Sibiu vrea, prin acest coridor, să lege cartierele oraşului, să încurajeye sibienii şi turiştii să folosească bicicleta şi să scadă nivelul poluării.
"Prin investiţii în piste sigure de biciclete, cu delimitare corespunzătoare de alte fluxuri de trafic inclusiv pietoni, cu iluminat corespunzător pentru aceste spaţii în vederea încurajării utilizării în orice moment, inclusiv seara, trebuie să fie asigurată rezolvarea disfuncţionalităţilor identificate în documentele strategice în vederea atingerii obiectivului major de scădere a emisiilor de Co2 şi alte gaze cu efect de sera GES echivalent din Municipiul Sibiu, provenite din transportul rutier", se arată în documentaţie.

© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia