Tribuna
Apa Canal
Primăria Sibiu pregătește prima campanie de deratizare din acest an
Primăria Sibiu pregătește prima campanie de deratizare din acest an
© Primăria Sibiu

Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL pregătește, în perioada 9–10 martie, prima campanie de combatere a rozătoarelor din acest an.

Acțiunea se va desfășura pe o suprafață de 3.056.896 mp de pe domeniul public al Municipiului Sibiu, în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Substanța utilizată, Varat Block, este avizată de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Substanțele vor fi amplasate în dispozitive speciale care sunt marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior.

Substanța folosită pentru deratizare este nocivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor doar în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Prin urmare, Primăria Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe. Tot în acest sens, deținătorii de animale de casă sunt rugați să ia toate măsurile pentru a preveni intoxicațiile accidentale în rândul acestora.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, acțiunea va fi reprogramată.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA