Tribuna
Primăria Sibiu pregătește modernizarea sediului de pe Bulevardul Victoriei
Sorana MAIER
1360 vizualizari
Primăria Sibiu pregătește modernizarea sediului de pe Bulevardul Victoriei

Primăria Sibiu a lansat zilele acestea licitația publică pentru studiile tehnice ce sunt necesare pentru lucrările de modernizare a interiorului sediului din Bulevardul Victoriei.

În ultimii ani, la această clădire au avut loc lucrări la exterior și la acoperiș, însă interiorul este degradat.

Pentru realizarea documentației tehnice și obținerea avizelor, municipalitatea a alocat 200.000 lei.

„Interioarele sunt necorespunzătoare destinației de birouri, în care se lucrează cu publicul. Clădirea nu este autorizată din punct de vedere al siguranței la incendiu”, scrie în Caietul de sarcini aferent licitației..

Clădirea are în acest moment pereți cu tencuială deteriorată, instalații necorespunzătoare, încălzire cu sobe, dușumele uzate, tâmplărie a ușilor și ferestrelor învechită, grupuri sanitare cu probleme, căi de acces necorespunzătoare și cu risc de alunecare.

Clădirea va fi recompartimentată la interior, vor fi refăcute tencuielile, zugrăvelile, este nevoie de infiltrații în fisuri și de lucrări de stopare a infiltrațiilor de apă în fundații. Parchetul va trebui recondiționat sau înlocuit, trebuie înlocuite ferestrele și ușile, amenajate spațiile cu gresie de trafic greu și antiderapantă pe holuri și la grupurile sanitare, trebuie înlocuite obiectele sanitare din băi și sistemul de ventilație.

Pentru ca această clădire să fie autorizată în privința siguranței la incendiu trebuie întocmit scenariul pentru avizarea ISU, creșterea rezistenței la foc pentru uși și ferestre, amenajarea de hidranți, instalații de detectare a fumului, sisteme de alarmă, trape de aerisire și iluminat de panică.

Pentru persoanele cu dizabilități vor fi necesare rampe, accese, grupuri sanitare potrivit normelor.

Clădirea va avea și un sistem antiefracție, uși cu acces cu cardul, iar sistemul actual de încălzire cu sobe va fi schimbat cu o centrală termică.

Deja, Poliția Locală Sibiu, care avea sediul aici a fost mutată în clădirea nouă de pe strada Turismului, unde funcționează și Direcția Fiscală.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia