Tribuna
Primăria Sibiu: Nu uitați să depuneți declarația pentru scutirea de la taxa de salubrizare în cazul imobilelor nelocuite!
10660 vizualizari
Primăria Sibiu: Nu uitați să depuneți declarația pentru scutirea de la taxa de salubrizare în cazul imobilelor nelocuite!
© Arhiva Tribuna

Pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare, sibienii care dețin un imobil nelocuit/neutilizat trebuie să depună anual, până în 30 septembrie, o declarație prin care să ateste/să reconfirme că respectivul imobil are în continuare acest statut, conform prevederilor Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare, art. 3, aprobat prin HCL 35/2021. Împreună cu declarația, cetățenii în cauză trebuie să depună și confirmarea din partea Asociației de Proprietari și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional. 

 

Prin urmare, sibienii care dețin astfel de imobile mai au timp până la finalul acestei luni să depună declarațiile și documentele doveditoare, având la dispoziție mai multe modalități:

 

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf.

 

Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație ÎN FIECARE AN. În situația în care nu depun declarația până la data de 30 septembrie, aceștia vor plăti o taxă de salubrizare în cuantumul penalizator egal cu dublul valorii abonamentului standard, adică 84 de lei/lună.

 

 

Serviciul Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

 

 

 






comentarii
2 comentarii

Primăria lui Emil Boc dă jos Crucea de pe Cetățuie, Monumentul Eroilor Neamului, sfințit în urmă cu 25 de ani. Crucea mai fusese dată jos doar de hortiști și de comuniști

Crucea de pe Cetățuie, un Monument dedicat Eroilor Neamului, realizat și inaugurat în 1997, va fi înlăturat de către Primăria Cluj Napoca. Motivul, Monumentul nu își mai are loc în proiectul de amenajare a ansamblului urban Cetățuia, aprobat de autorități, informează Napoca News.

„Crucea de pe Cetățuie este dedicată memoriei martirilor Revoluției de la 1848-1849. Monumentul a fost dezvelit și sfințit la 1 decembrie 1997 de către mitropolitul ortodox al Clujului, IPS Bartolomeu Anania și de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS George Guțiu, în timpul mandatului de primar al lui Gheorghe Funar.

Monumentul, realizat din piatră, bronz și inox, are o înălțime de aproape 23 m și o greutate de 60 de tone.
Reamintim, în context, că istoricul ardealean Ionuț Țene atrăgea atenția că tot mai multe simboluri românești dispar din orașele din Vestul țării.

Statuia lui Avram Iancu din Turda a fost dată jos. La Oradea, primarul Bolojan a scos din centrul orașului statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. La Târgu Mureș s-a inaugurat o statuie a lui Iancu de Hunedoara care are inscripții doar în maghiară.

La Alba-Iulia s-a dezvelit de curând, în prezența președintelui Ungariei, statuia principelui Gabriel Bethlen, cel care prigonea românii din Ardea. La Sibiu, a avut loc dezvelirea statuii lui Samuel von Bruckenthal, guvernatorul sub care au fost uciși Horea, Cloșca și Crișan.

Doar comuniștii și ocupanții unguri au dărâmat Crucea de pe Cetățuie

Crucea a fost ridicată în locul celei din lemn de stejar care a fost ridicată între 1936-1937 prin grija episcopului greco-catolic Iuliu Hossu și a ministrului de atunci Valer Pop și care a fost dinamitată în 1948 din dispoziția comuniștilor”, scrie Napoca news.

Crucea de pe Cetățuie a continuat o tradiție interbelică, când la dorința istoricilor clujeni români s-a amplasat o cruce pe Cetățuie, care a fost aruncată în aer de hortysti în toamna lui 1940, după Dictatul de la Viena.
Alte stiri
06.09.2022 07:33
Pentru cei care au depus deja, la începutul anului 2022, declarația pentru scutirea taxei de salubrizare pentru o locuință nelocuită, mai este necesară depunerea ÎNCĂ O DATĂ (pentru confirmare???) a acestei declarații?
Comunicatul Primăriei mi se pare ambiguu din acest punct de vedere.
Dan
06.09.2022 12:27
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA