Tribuna
AFF
Primăria Sibiu: locul de joacă nou de pe str. Lungă se deschide pentru bucuria celor mici! "Lucrările de modernizare a zonei de blocuri din cartierul Terezian se apropie de finalizare"
Primăria Sibiu: locul de joacă nou de pe str. Lungă  se deschide pentru bucuria celor mici!

“De 1 iunie le facem cadou celor mici intrarea la Lacul Binder și la Zoo și încă o mică surpriză: am deschis locul de joacă nou de pe strada Lungă, cu multe echipamente, pentru mai multe vârste. Lucrările de modernizare a zonei de blocuri din cartierul Terezian se apropie de finalizare, parte din acestea fiind crearea unei zone pentru timp liber. Împreună cu locul de joacă pentru copii am deschis și al patrulea loc de joacă pentru câini din Sibiu”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Locul de joacă pentru copii include echipamente pentru mai multe vârste:
 Un echipament modular compus din 3 cuburi suprapuse și două tobogane în spirală care, la interior, are elemente de cățărare
 Un joc numit planetariu, cu formă de cupolă pe care sunt figurate elementele celeste. Jocul are și funcții de escaladă, prin plase, scări și pereți de cățărare. 
 Un complex cu 2 tobogane, platforme, scări, poduri suspendate și panouri interactive 
 Un echipament care se numește jurnal de rulare, fiind un pod alcătuit din bușteni care se rotesc, îmbunătățind echilibrul și coordonarea. La acestea se adaugă alte echipamente care au același scop, al dezvoltării echilibrului și îndemânării 
 Echipamente de cățărare numite sugestiv: cascada zânelor, capcana peștilor, o pădure de alpinism și o piramidă de cățărare
 Un carusel 
 Diverse tipuri de leagăne, inclusiv unul cu țarc pentru copiii foarte mici
 5 figurine pe arc pentru copii cu vârsta de peste 2 ani
 Groapă cu nisip pentru copiii mici.

"Spațiul este completat de diverse tipuri de bănci, inclusiv mese cu bănci încorporate, o masă pentru tenis, o masă pentru șah și table, coșuri de gunoi și 5 rastele pentru biciclete. În zona parcului a fost amplasată și o cișmea și o toaletă publică inteligentă. De asemenea, s-au amenajat zone verzi, cu iarbă și arbori", au precizat reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Foto: Primăria Sibiu

 


comentarii
3 comentarii

Vad o multime de arbori vechi si mari in parc ,oare de ce nu i-au taiat ca tin umbra !!
Fosfora Kokor
01.06.2023 09:08
Eu cred că este bine că au lăsat și arbori care să țină puțină umbră. De foarte multe ori, micuții aflați la joacă în parc sunt însoțiți de bunici, sau de bone mai în vârstă care chiar se bucură să găsească un pic de umbră și de răcoare mai ales că aleile pavate atrag și întrețin căldura. În două - trei săptămâni vom binecuvânta fiecare umbră pe care o vom întâni în cale :)
Sibianul comentator
04.06.2023 09:10
Fosfora Kokor era doar malitios, nu indemna la taierea arborilor in putere, "specialistii" primariei sibiene au prin cap doar taieri a tot ce e verde si distrugerea putinelor parcuri... io-s curios doar daca materialul ala cauciucat (ca iarba nu mai prea e prin parcul ala) care protejeaza genunchii picilor e poros si lasa vreun strop de apa sa ajunga la radacina copacilor (foto1).
matei
06.06.2023 08:42
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA