Tribuna
Primăria Sibiu introduce rețeaua de gaz în cartierul Veterani
Primăria Sibiu introduce rețeaua de gaz în cartierul Veterani

Primăria Sibiu supune votului consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru introducerea rețelei de gaz în cartierul Veterani din Sibiu, administrația locală urmând să suporte 85% din cheltuieli.

“Viabilizarea unui cartier nu este o simplă lucrare, ci un proiect multianual, costisitor și care presupune o colaborare strânsă cu societățile care dețin rețelele de utilități. Noi, ca  administrație locală, am realizat reglementarea juridică a terenurilor publice pentru a ști unde putem amenaja drumuri. În ceea ce privește rețelele de utilități, societățile deținătoare au realizat sau sunt în curs de realizare a studiilor care să le arate nivelul valoric și oportunitatea investiției, documentarea fiind însă un proces de durată. Compania de gaz a finalizat acest studiu și intenționăm să începem împreună introducerea gazului în cartier”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna octombrie este inclus un proiect de hotărâre care prevede aprobarea pentru această investiție pe care Primăria Sibiu o va realiza împreună cu societatea de gaz Delgaz Grid. Această societate a realizat un studiu cost-beneficiu din care a rezultat că nu poate face această investiție pe cont propriu. Din acest motiv și pentru a înainta cu proiectul de viabilizare a cartierului, Primăria Sibiu propune să se implice cofinanțând în proporție de 85% această lucrare.

Conform devizului estimativ lucrarea va consta în instalarea a peste 7.500 de metri liniari de conductă de distribuție și construcția unei stații de reglare a gazului.

Dacă va obține acordul Consiliului Local Sibiu, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Va continua apoi cu introducerea celorlalte rețele de utilități și de abia apoi se poate crea rețeaua de drumuri în cartier.


comentarii
1 comentarii

Ce are prim aria cu gazele?? Problema e a celor ce vinde gazul e interesul lor -- Ei aplica pentru permis -- pentru sapaturi si reparatia drumului dupa terminarea lucrarilor . Deci primaria se ocupa cu eliberarea permisului si controlul lucrarilor de reparatie a drumului. Primaria nu trebuie sa plateasca ci sa ia banuti pentru permis.
mike
24.10.2019 08:39
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA