FITS 2022
Tribuna
Primăria Sibiu: Începem depunerea proiectelor pentru eficientizarea energetică a blocurilor, cu finanțare din fonduri europene
Primăria Sibiu: Începem depunerea proiectelor pentru eficientizarea energetică a blocurilor, cu finanțare din fonduri europene
© foto: Primăria Sibiu

Vineri, 13 mai, Primăria Sibiu a depus primele 12 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri de blocuri cu finanțare prin Planul Național pentru Reziliență și Redresare (Componenta 5 – Valul Renovării).

În urma unui apel public adresat Asociațiilor de Proprietari și depunerea documentelor de către acestea, Primăria Sibiu a realizat auditul energetic și serviciile de expertiză tehnică într-un timp foarte scurt pentru a putea îndeplini cerințele în vederea depunerii proiectelor spre obținerea finanțării europene nerambursabile.

“Am depus proiecte pentru primele 12 clădiri de blocuri, valoarea investițiilor ridicându-se la peste 51 de milioane de lei. Alte 11 sunt în lucru și, în măsura în care îndeplinesc cerințele tehnice, urmează să le depunem și pe acestea. Subliniez că este vorba nu doar de anveloparea termică a acestor clădiri, ci de lucrări mult mai ample care se referă, după caz, la închiderea balcoanelor și izolarea acestora, modernizarea rețelei electrice și a iluminatului de pe scara blocului, repararea acoperișurilor, modernizarea lifturilor, inclusiv instalarea unor stații de încărcare a autovehiculelor electrice”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Lista celor 12 blocuri pentru care a fost depus deja proiect:

 

 • Str. Rusciorului nr.19 bl.75 - Str. Constantin Nottara

 • Str. Constituției, nr.1, bl.1

 • Str. Tiglari nr.1, bloc C2

 • Bd. Vasile Milea bl. 10A, Sc. A, Sc.B

 • Bd. Vasile Milea bl. 12A, Sc. A, Sc.B

 • Str. Iazului, bl.19, scara A și B

 • B-dul Vasile Milea nr.1 ( blocul turn)

 • B-dul Vasile Milea, bl. 11A, Sc. A, Sc. B

 • Str. Șteflești, bl.7

 • Strada Vrancei Bl. 6

 • Str. M. Viteazu , bl. V4, scara A-D

 • Str. Uzinei bl.1A

 

După obținerea finanțării din fonduri europene nerambursabile, Primăria Sibiu va iniția o procedură de achiziție pentru proiectare și execuția efectivă a lucrărilor.

Serviciul Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

comentarii
4 comentarii

Nu cred nici picat cu ceară că alegerea blocurilor ce se vor reabilita a fost întâmplătoare!Am cerut Primăriei lucruri mult mai mici si neînsemnate si totdeauna am fost refuzați si ignorati.Totdeauna câștigă cine trebuie!
Toma
16.05.2022 16:11
Primarul Dominic Fritz refuză să respecte legea și a anunțat că va arbora în continuare steaguri ale altor țări pe clădirea instituției.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), refuză să înlăture steagurile străine pe care le-a plasat pe clădirea instituției, deși Prefectura Timiș s-a solicitat acest lucru, săptămâna trecută, avertizându-l pe edil că încalcă legea.

În replică, Fritz a spus că va continua să arboreze ce steaguri vrea, pentru că el consideră că legea care reglementează arborarea drapelului național este desuetă.

"Cer parlamentarilor de Timiș să se aplece asupra legii din 1994, să propună modificarea acestui text de lege și să-l facă conform realităților zilelor noastre”, a scris, pe Facebook, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Conform legii nr.75/1994, „ Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Arborarea drapelului României la manifestările care se desfăşoară sub egida organizaţiilor internaţionale se face potrivit reglementărilor şi uzanţelor internaţionale.

Fritz invocă „realitățile zilelor noastre”, pentru a arbora ilegal steagurile altor state pe clădirea Primăriei, dar nu e clar la ce realitate se referă.

Astfel, pe clădirea primăriei orașului Bruxelles, care poate fi denumită capitala de facto a Uniunii Europene, se regăsesc doar steagurile Belgiei și ale Uniunii Europene.

Adică exact cum prevede și legea din România.
D-ale USR-ului
16.05.2022 20:55
Asa va trebuie Timisorenilor un roman nu ati gasit pentru primar al orasului????
17.05.2022 04:49
TOTUL PENTRU CEI DE LA BLOC GRATUIT, IZOLAREA TERMICA, MASINI DE TUNS IARBA , UNELTE. CEI DE LA CASE SUNT PEDEPSITI. ASTEPT SA LE DATI SI MANCARE SI BAUTURA GRATIS
GIGI
19.05.2022 10:22
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA