Tribuna
Primăria Sibiu începe dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Sibiu cu Turnișor și zona Dioda
Primăria Sibiu începe dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Sibiu cu Turnișor și zona Dioda
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu începe din 1 aprilie dezinfecția celor aproape 3000 de scări de bloc din municipiul Sibiu, obligație stipulată în Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020, articolul 6, costurile urmând să fie suportate din bugetul local al Sibiului. 

Operatorul contractat de Primăria Sibiu – firma DD Chim -  va interveni în ordinea de prioritate stabilită și aprobată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a avut loc marți, 31 martie.

Astfel, în 1  aprilie vor interveni în blocurile din cartierul Turnișor, inclusiv zona Alma, blocurile din zona Dioda, cuprinsă între Calea Dumbrăvii – strada Vasile Milea – str. Oituz

În funcție de ritmul de realizare a operațiunilor, Primăria Sibiu va anunța în fiecare zi zonele de blocuri în care se va interveni în următoarea zi.

„Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și dovedită ca eficientă împotriva coronavirusului. Dezinfectantul va fi utilizat sub formă de soluție, în concentrația indicată în acest aviz al Ministerului Sănătății. Cetățenii sunt rugați să rămână în apartamente atunci când se pulverizează substanța pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. Această recomandare este obligatorie pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

 Municipalitatea avertizează că este obligatorie aerisirea corespunzătoare a spațiilor după dezinfecție. 

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 


comentarii
1 comentarii

Ne "duseaza" cu otrava asta ca in lagarele de concentrare!
Norocul nostru e ca, dupa cum bine stim ca se intampla in Romania, e doar apa de la robinet (ca sterilizantul din spitale) - dar platit bine din banii nostri.
Om
01.04.2020 11:27
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia