FITS 2024
Tribuna
Primăria Sibiu impune regulament pentru locurile de joacă. 2.000 lei amenda pentru semințe și mucuri aruncate pe jos
Sorana MAIER
2309 vizualizari
Primăria Sibiu impune regulament pentru locurile de joacă. 2.000 lei amenda pentru semințe și mucuri aruncate pe jos

Primăria Sibiu a pus în dezbatere publică proiectul unui regulament de organizare și funcționarea a spațiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului Sibiu, care cuprinde reguli pe care trebuie să le respecte atât copiii și adulții care folosesc  locurile de joacă, dar și angajații administrației locale care se ocupă de întreținerea acestora.

În plus, regulamentul prevede amenzi mari, cuprinse între 500 și 2.000 lei pentru cei care nu păstrează curățenia, vandalizează jocurile, intră în parc cu animale sau cu biciclete.

 

Verificări zilnice

 

Regulamentul prevede faptul că responsabilul cu supravegherea, verificarea tehnică, întreţinerea şi repararea echipamentelor pentru spaţiile de joacă trebuie să verifice în fiecare zi în teren starea tehnică a spaţiilor de joacă din municipiul Sibiu, situate în zona aflată în întreţinere, potrivit contractului, ”în vederea depistării şi

remedierii în regim de urgenţă a eventualelor defecte constatate şi executării lucrărilor”.

Documentul prevede și regulile pe care trebuie să le respecte utilizatorii locurilor de joacă.

Persoanelor cu vârsta mai mare de 14 ani sau persoanelor a căror greutate corporală

depăşeşte 54 de kg le este interzisă utilizarea ehipamentelor de joacă pentru copii, cu excepția echipamentelor de street fitness.

Nu este permis ca doi copii să folosească în același timp suprafaţa de alunecare a toboganului, nu este permisă urcarea pe suprafaţa de alunecare a toboganului în sens invers şi totodată coborârea pe aceasta cu capul înainte.

Regulamentul interzice deteriorarea jocurilor, accesul persoanelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise prin lege, posesia sau consumul acestora în perimetrul spaţiului dejoacă, dar și accesul în spaţiul de joacă cu animale de companie.

De asemenea, sunt interzise accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor a scuterelor, motoretelor, motocicletelor, ATV-urilor, remorcilor, rulotelor sau autovehiculelor în incinta locului de joacă.

Au voie însă copiii sub 7 ani cu cu biciclete, triciclete sau trotinete, dar să fie însoţiţi de părinţi.

.
 

”Pentru evitarea producerii accidentelor, este interzisă practicarea jocului cu mingea (fotbal, baschet, volei, etc) în incinta spaţiilor de joacă, cu excepţia celor care sunt prevăzute cu terenuri de sport destinate special practicării acestor jocuri”, prevede regulamentul.

Există și recomandări pentru utilizatorii locurilor de joacă, iar aici sunt prevăzute faptul că accesul copiilor în incinta spaţiului de joacă să se facă doar sub supravegherea adulţilor sau însoţiţi de către aceştia și să nu se folosească echipamentele când sunt umede sau acoperite cu gheață.

 

Amenzi mari

 

Același regulament prevede amenzi între 1.000 și 2.000 lei pentru cei care aruncă gunoaie,

reziduuri menajere, ambalaje de orice natură, mucuri de ţigări, coji de seminţe, deşeuri sau elemente constructive provenite din reamenajări sau demolări. Aceeași amendă se aplică și

persoanelor care intră în locurile de joacă sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise prin lege, se află în posesia sau consumul acestora în perimetrul spaţiului de joacă.

Tot maxim 2.000 lei este amenda pentru accesul, circulaţia sau parcarea bicicletelor, scuterelor, motoretelor, motocicletelor, ATV-urilor în incinta locului de joacă, dar și pentru vandalizarea echipamentelor sau a spațiului de joacă.

Cei care intră în spațiul de joacă cu petarde, pocnitori, artificii sau care utilizează la un volum necorespunzător aparatura audio riscă și ei amenda maximă.

Amenzi mai mici, între 500 și 1.000 lei sunt prevăzute pentru utilizarea unui echipament pe care scrie că este defect sau în reparații ori pentru cei care mută băncile și coșurile de gunoi de la locul lor.

.


comentarii
1 comentarii

Cine constată, cum se constată și cînd se constată că a fost încălcat regulamentul? Se va ocupa poliția locală? E o glumă.
Un cititor
10.12.2018 17:03
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica