Tribuna
Primăria Sibiu implementează proiecte de digitizare și depunere electronică a cererilor sibienilor
Sorana MAIER
1018 vizualizari
Primăria Sibiu implementează proiecte de digitizare și depunere electronică a cererilor sibienilor

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat un nou contract prin care Primăria Sibiu obține finanțare din fonduri europene în cadrul Programului Operational Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 - "Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente" pentru proiectul denumit SALT-Sibiu: Administrație de calitate, accesibilă locuitorilor prin tehnologie.

“Prin acest proiect ne propunem să creștem calitatea serviciilor publice, care să fie ușor de acccesat pentru sibieni, în formatul electronic. Dorim să reducem birocrația în mod concret, prin aplicații funcționale și echipamente care să permită gestionarea și rezolvarea eficientă a solicitărilor din partea cetățenilor. În egală măsură proiectul are și o componentă importantă de instruire a personalului din administrația locală, în sensul profesionalizării acestora”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul este evaluat  la o valoare de 3.102.011,57 lei și prevede implementarea unui sistem de management al calității la nivelul Primăriei Municipiului Sibiu (ISO 9001) prin care se va asigura astfel creșterea calității serviciilor oferite populației.

Dezvoltarea serviciilor electronice de depunere a documentelor, automatizarea proceselor și eliberarea online și offline a certificatelor, avizelor, acordurilor și diverselor autorizații, implementarea unui program pilot ce constă în achiziționarea unui terminal self-service care va permite cetățeanului să depună documente, indiferent de programul de funcționare al Primăriei Municipiului Sibiu  sunt de asemenea cuprinse în proiect.

Documentele din arhivele Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism, Direcției Fiscale Locale și Directiei Tehnice, vor fi digitizate, documentarea și eliberarea unui duplicat după un document vechi fiind astfel posibile mult mai simplu și mai rapid

Implementarea unei soluții digitale de management a dosarelor Compartimentului juridic-contencios al Primăriei Municipiului Sibiu  și diversificarea, extinderea și îmbunătățirea sistemului electronic de plată pentru serviciile publice oferite de Primăria Municipiului Sibiu și instituțiile din subordinea sa, soluție disponibilă dintr-un cont online accesibil și pe terminale mobile fac parte din proiect.

 

 

 

comentarii
1 comentarii

Proiecte si iar proiecte.... Am facut o sesizare online in urma cu 3 luni, am primit repede raspuns, dar nu s-a intreprins nimic. ?!?
nun
25.03.2019 15:27
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia