Tribuna
PNL
Primăria Sibiu: fosele septice din gospodării trebuie declarate! 22 noiembrie - ultima zi! „Legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei”
Primăria Sibiu: fosele septice din gospodării trebuie declarate! 22 noiembrie - ultima zi! „Legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei”

Printr-un act normativ intrat în vigoare în luna august (HG714/2022), autoritățile centrale au introdus obligativitatea pentru persoanele fizice și juridice de a declara la Primărie sistemele individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate. În baza acestor declarații, Primăria Sibiu a alcătuit o situație centralizată utilizată de instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului, au anunţat reprezentanţii municipalităţii în luna august.

"Prin urmare, sibienii, atât persoane fizice cât și juridice, care au pe proprietăți astfel de sisteme individuale autorizate pentru colectarea și epurarea apelor uzate (bazine de colectare, cum sunt fosele septice, toalete cu bazine, etc), trebuie să depună la Primăria Sibiu până în data de 22.11.2022 un formular completat, disponibil pe site-ul sibiu.ro, secțiunea Informații Publice - Registru de evidență a sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate: https://sibiu.ro/primaria/registru_evidenta.
ATENȚIE! Obligația se aplică atât sistemelor existente în gospodării, cât și în cazul celor care urmează să fie construite!", au transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă. 
După completare, depunerea formularului se face la adresa directia.tehnica@sibiu.ro. 
"În cazul celor care nu utilizează mijloacele electronice, aceștia pot găsi formularul tipărit la ghișeele din sediile Primăriei din Piața Mare, de pe bulevardul Victoriei, str. Turismului și Piața Mică nr. 22. După completare, acestea se vor depune la Registratura Primăriei Sibiu pentru a primi astfel număr de înregistrare, dovada că s-au achitat de această obligație.
Precizăm că legislația prevede amenzi între 5.000 și 10.000 lei în cazul persoanelor fizice și juridice care nu vor depune această declarație", au precizat reprezentanţii Primăriei Sibiu.


comentarii
2 comentarii

No asta da -- aduce bani la buget in loc de -- fabricile Sibiene pe care le ati daramat -- De la 89 incoace la carma societatii doar distrugatori si vanzatori de tara -- buda din fundul curtii motiv de a pune bani in bugetul statului -- pai o sa ramaneti falimentati fiindca poporul nu are ce manca deci si caca e mai rar iar budele mai curate iar oamenii vor face caca dupa tufe -- e mai ECOLOGIC
20.11.2022 20:31
Dar un lucru nu înțeleg !
Dacă tot s a făcut recesământul locuințelor
de ce nu s a creat o rubrică acolo undeva ???
Bată -vă știința agricolă !!!
Că tot mai sosfisticat se trăiește !!!
Și terminați odată canalizările alea începute cu bani europeni că le ați făcut de mântuială !!!!
Chiar vreți să venim cu exemple concrete ?????
Sibianul Pricopsit
23.11.2022 09:27
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica