Continental
Tribuna
Primăria Sibiu face coridor pentru deplasarea cu bicicleta între Ștrand, parcul Sub Arini și zona centrală
Sorana MAIER
2597 vizualizari
Primăria Sibiu face coridor pentru deplasarea cu bicicleta între Ștrand, parcul Sub Arini și zona centrală
© Arhivă

Primăria Sibiu pregăteşte un proiectpentru finanţare din fonduri europene a unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu parcul Sub Arini și zona centrală, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 4 milioane lei.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 31 octombrie se află  proiectul ce va fi depus pentru obținerea de fonduri europene.
Traseul va realiza conectarea cu zona centrală pe traseul strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului - strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe o șină specială ce urmează să fie creată pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei - (urcare pe o cale specială ce urmează a fi amenajată pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță – str. G. Coșbuc – strada Transilvaniei și apoi se va face legătura cu pistele existente spre centru.
Cnectarea cu parcul Sub Arini va fi realizată pe traseul strada Maramureșului (din dreptul stadionului Voința) – strada Doljului – strada Bihorului - strada Gorjului – str. Ștrandului – (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Moldovei - (urcare pe lângă scările pietonale) – str. Neculuță - str. Munteniei - pasajul Spitalului - parcul Sub Arini unde, prin măsuri de resistematizare a semnalizării traficului se va face legătura cu pista existentă pe Aleea Mihai Eminescu. Primăria Sibiu analizează conectarea din acest punct cu zona centrală, pe str. Școala de Înot, str. Someșului și str. Emil Cioran
Pentru conectarea cartierului Ștrand II, proiectul va crea un tronson de pistă între strada maramureșului și strada Prof. Aurel Popa conectat cu cele două trasee descrise mai sus, conectând astfel și zona Ștrand II cu centrul și parcul Sub Arini. 

Reguli stricte pentru amenajarea pistelor de biciclete din fonduri europene

Pentru finanţare din fonduri europene, regulile privind pista de biciclete sunt foarte stricte şi prevăd ca pista de biciclete să măsoare 1 metru lățime, iar ca măsuri de siguranță să se păstreze o distanță de 0,5 metri față de traseul pietonal și 1 metru față de calea de circulație auto. 
"Având în vedere aceste reguli, Primăria Sibiu a căutat trasee care să se preteze acestui tip de amenajare și dimensiunilor necesare. Prezentul proiect care leagă cartierul Ștrand de cel mai mare parc al Sibiului și de zona centrală este doar o primă etapă într-un proiect mai amplu care are ca scop creșterea atractivității acestui tip de transport care oferă o mai mare mobilitate locuitorilor", transmite Primăria Sibiu, printr-un comunicat de presă.
Traseul este conceput integrat cu proiectul de amenajare a malurilor Cibinului și va fi conectat cu pistele deja existente.

© Arhivă


comentarii
3 comentarii

Delimitările la pistele de biciclete să se facă în culoarea albă ! Să renunțați la culoarea portocalie !
Sibian
30.10.2018 19:30
Degeaba.Avem in Parcul Sub Arini pista,nu o poti utiliza e plina de mame cu carucioare iar in dreptul stadionului si al terenului de fotbal de masini parcate ,daca le atragi atentia iti spun ca nu stau decat 1 minut si ca e pe "avarii "(n-au nicio avarie doar ca pustiul de joaca fotbal nu poate face 2 pasi pe propriile picioare !
Dana S.
31.10.2018 07:41
Pe Mihai Viteazu, pe Calea Dumbravii, pe Calea Turnisorului, pe Alba Iulia etc. pistele de biciclete sunt blocate de masini parcate acolo, fiindcă nimeni nu-i amendează, niciodata, pe cei care fac asta.
Biciclist
31.10.2018 13:48
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia