Tribuna
Sevis
Primăria Sibiu despre acuzațiile președintelui USR Sibiu: Declaraţiile Ralucăi Amariei sunt iresponsabile, site-ul nu a fost atacat, căutăm soluții să răspundă legal
Sorana MAIER
1912 vizualizari
Primăria Sibiu despre acuzațiile președintelui USR Sibiu: Declaraţiile Ralucăi Amariei sunt iresponsabile, site-ul nu a fost atacat, căutăm soluții să răspundă legal

Primăria Sibiu transmite, printr-un comunicat de presă, că site-ul oficial al municipalității nu a fost atacat cibernetic și toate datele sibienilor sunt în siguranță.

Comunicatul vine după ce preşedintele USR Sibiu, Raluca Amariei, a susținut  într-o postare pe facebook, că site-ul oficial al administraţiei locale a fost spart.

Administraţia locală explică faptul că Amariei a folosit o imagine din anul 2008 a site-ului care a fost dezafectat.

"Dat fiind faptul că doamna Amariei continuă cu aceste afirmații, chiar și după ce Primăria Sibiu a emis un comunicat prin care a arătat că nu există motive de îngrijorare, ne vedem nevoiți să analizăm posibilitățile legale pentru ca doamna Raluca Amariei să răspundă pentru declarațiile neadevărate și neverificate, acestea generând panică și nesiguranță în rândul cetățenilor și aducând atingere imaginii instituției", transmite Primăria Sibiu.

Primăria Sibiu dă asigurări: "Datele sibienilor sunt în siguranţă!"

După o verificare amănunțită, Primăria Sibiu revine cu următoarele precizări cu privire la afirmațiile incorecte și iresponsabile ale doamnei Raluca Amariei pe tema securității site-ului municipalității: Site-ul www.sibiu.ro NU A FOST SPART, nu s-au pierdut date, nu s-au furat date și nu au fost modificate date. Site-ul a funcționat și funcționează în parametrii optimi, transmite municipalitatea într-un comunicat pe care îl redăm integral:
În ceea ce privește securitatea datelor: 
1. Informațiile de pe site-ul www.sibiu.ro sunt PUBLICE (informații și anunțuri publice, comunicate, date de contact), site-ul neconținând date cu caracter personal. Cu toate acestea și server-ul care găzduiește site-ul este securizat și are firewall activat
2. Informațiile cu caracter personal ale contribuabililor utilizate pentru evidența taxelor și impozitelor locale sunt stocate complet separat față de www.sibiu.ro, pe servere securizate, cu certificat SSL valid și firewall activat.
3. Imaginea făcută publică de dna Amariei este o pagină datând din 2008, din cadrul vechiului site al Primăriei Sibiu, care nu mai este utilizat în prezent, fiind dezafectat. Imaginea NU ARE LEGĂTURĂ cu site-ul actual.
Primăria Sibiu a investit constant și în fiecare an în rețeaua IT proprie, atât în componente hardware, cât și software și în special în sisteme de protecție a datelor, deoarece cunoaștem și nu minimalizăm riscurile de securitate la care suntem expuși. Și în bugetul acestui an sunt alocate sume pentru actualizarea sistemelor de securitate, pentru un audit de securitate IT, etc.
Asigurăm sibienii că suntem conștienți de importanța gestionării cu responsabilitate a datelor cu caracter personal și am luat și vom lua în continuare măsurile necesare pentru protecția acestora.

Amariei: "Un hacker a avut acces la date"

Raluca Amariei a publicat, pe pagina personală de facebook, un text în care vorbeşte despre presupusul atac cibernetic la site-ul Primăriei, dar nu vine cu părerea unui expert în domeniu sau al unui specialist.
"Concret, un hacker a avut acces la datele de pe serverul care găzduieste sibiu.ro şi posibil la bazele de date ale Primăriei Sibiu (şi înca are, până problema va fi remediată), fiind în aceeaşi subreţea cu serverul de administraţie electronică (date personale ale sibienilor, CNP, impozite, proprietăţi, plăţi-încasări, proiecte, etc).”

După poziţia oficială a Primăriei Sibiu, Raluca Amariei a revenit cu noi acuze la adresa municipalităţii: "Conducerea Primăriei Sibiu a ales să ascundă gunoiul sub preş în loc să cerceteze problema şi să o remedieze! Dacă site-ul nu a fost atacat, atunci când mai exact în istoria ei a vândut Primăria ceasuri?Cum am descoperit celebra de acum pagină cu ceasuri a Primăriei? Căutând propunerea de buget pentru 2018 pe care doamna primar Fodor a anunţat că o lansează în dezbatere".

 


comentarii
1 comentarii

IN PRIMARIA SIBIULUI SE MINTE MULT SI SE FAC SI MAI MULTE MATRPAZLACURI COORDONATE CHIAR DE PRIMAR.ASA CA NU M-AR MIRA CA RALUCA SA AIBA DREPTATE.
BEN
23.01.2018 22:53
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia