Tribuna
AFF
Primăria Sibiu caută soluții mai bune pentru gestionarea platformelor de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri
Primăria Sibiu caută soluții mai bune pentru gestionarea platformelor de colectare a deșeurilor din zonele de blocuri
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu dezvoltă în continuare sistemul de management al deșeurilor. Pentru perioada următoare, instituția a prevăzut, printre altele, modernizarea platformelor publice de colectare a deșeurilor în zonele de blocuri.

Zilele acestea a avut loc la sediul Primăriei Sibiu prezentarea unei noi soluții inteligente pentru platformele de colectare din zonele de blocuri de către un producător german. Concret, această propunere presupune amplasarea supraterană a unor containere de volum mare, accesul la acestea fiind controlat digital și permis doar locatarilor arondați respectivei platforme de colectare. De asemenea, sistemul digital înregistrează individual fiecare utilizare a platformei și poate transmite aceste date atât Direcției Fiscale în vederea facturării, cât și fiecărui utilizator în parte. În acest mod cetățenii ar putea să își monitorizeze costurile, dar și să își dea seama dacă colectează selectiv corect. Acest sistem de deschidere cu cardul a fiecărui container va oferi cetățenilor posibilitatea să măsoare volumul de deșeuri pe fiecare fracție pe care îl aruncă în fiecare lună.

“Digitalizarea este utilă și în acest caz, al colectării deșeurilor la platformele din zonele de blocuri. Am apreciat acest sistem inteligent pentru că permite atât cetățeanului, cât și Primăriei să dețină date concrete, măsurabile, despre volumul de deșeuri și gradul de colectare selectivă. Mai mult, prin amplasarea unor containere cu volum mare, corect dimensionate la numărul de locuitori arondați, precum și permiterea accesului doar a locatarilor, platformele din aceste zone de blocuri vor fi mult mai ordonate și mai curate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Prin această soluție, Primăria Sibiu va putea monitoriza volumul total de deșeuri și gradul de colectare selectivă pentru fiecare familie în parte, putând astfel calcula taxa de salubrizare pe cantitățile efectiv depozitate.  

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 






comentarii
2 comentarii

Ce îmi place Andrieș... Cică
" La curtea lui Vodă/ e ședința mare/ stau boieri pe scaun/ stau și în picioare/ se discuta probleme se analizează / ce nu merge bine / ce incomodează/... / Se ridică Vasile/ zice Țepeș Doamne / stam bine cu producția/ de cereale și carne/ i-am depășit chiar și pe americani/ dar exista probleme și în industria de țepe / se ridică în picioare boierul SuleaPrepe/ nu mai avem lemn de fag / iar stejarul îl ținem doar pentru boieri.../ De aceea propun / printr-o reproiectare justă/ să se elimine / orice sofism / astfel încît / țepele să reziste și la seism...

Așa și la ăștia , că oriunde dealtfel, taie frunze pe bani publici
Un om bun
24.07.2020 06:14
Nu ar fi mai bine cu platforme de gunoi ingropate? Curatenia in jurul lor ar putea fi mentinuta mai usor. Fara imprejmuire ar fi si mai bine, ca sa nu se creeze spatii ascunse pentru activitati nedorite.
Luati ex. de la Cluj.

Firma SOMA nu trebuie sa curete si sa dezinfecteze platformele actuale de gunoi? Arata groaznic si miros urat.

Doamna primar, ne mai auzim la alegeri.
Eu
24.07.2020 14:15
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA