Tribuna
Primăria Sibiu a început pregătirea centrelor de vaccinare. Astrid Fodor: „M-am alăturat colegilor mei primari din Asociația Municipiilor din România în solicitarea către Guvern de a aloca și fondurile necesare acestor operațiuni”
Sorana MAIER
960 vizualizari
Primăria Sibiu a început pregătirea centrelor de vaccinare. Astrid Fodor: „M-am alăturat colegilor mei primari din Asociația Municipiilor din România în solicitarea către Guvern de a aloca și fondurile necesare acestor operațiuni”

Amenajarea centrelor de vaccinare de către autoritățile locale și lipsa unor prevederi clare în privința surselor de finanțare pentru aceste centre au iscat în întreaga țară controverse și discuții aprinse între primari și Ministerul Sănătății.

Sibiul va avea patru centre de vaccinare de amenajarea cărora va trebui să se ocupe Primăria Sibiu, însă deși cea de-a doua etapă a vaccinări va începe în scurt timp, legislația nu este definitivă.

Primăria Sibiu va amenaja centre de vaccinare în sălile de sport de la Liceul Teoretic „Constantin Noica”, Şcoala Gimnazială nr. 18,  Şcoala Gimnazială nr. 21 și Şcoala Gimnazială nr. 25.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, spune că speră că autoritățile centrale vor asigura finanțarea acestor centre.

"Actul normativ privind acoperirea cheltuielilor cu organizarea, dotarea centrelor de vaccinare și plata personalului medico-sanitar care le va deservi nu a fost emis încă, dar în varianta supusă inițial dezbaterii publice era specificat că finanțarea va fi asigurată din bugetele locale. Vorbim de sume importante și din acest motiv m-am alăturat colegilor mei primari din Asociația Municipiilor din România în solicitarea către Guvern de a aloca și fondurile necesare acestor operațiuni, conform Codului Administrativ potrivit căruia descentralizarea competențelor trebuie realizată împreună cu alocarea resurselor financiare aferente. Având în vedere că în urma întâlnirii reprezentanților AMR cu Ministrul Finanțelor, acesta din urmă a agreat asigurarea de la bugetul de stat a costurilor pentru dotarea și plata personalului medical din centrele de vaccinare, am convingerea că prevederile vor fi preluate în actul normativ care urmează să fie emis. Pentru că este important bunul mers al campaniei de vaccinare, Primăria Sibiu a început deja demersurile pentru achiziționarea dotărilor și a serviciilor pentru centrele de vaccinare din Sibiu, ca să ne asigurăm că acestea vor fi disponibile la timp. În acest demers avem alături firma sibiană Retezat, căreia îi mulțumesc public pentru faptul că a pus la dispoziție mare parte din mobilierul necesar în aceste centre", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Iar ilustratia asta cu eșantioane de pipi de la psihiatrie...
13.01.2021 18:11
doctor fodor de la fdgr,sau doctor raluka turcan-cimpan de la pdl pnl?
toti politrucii stiu de toate inclusiv organizare medicala
14.01.2021 13:32
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia