Tribuna
Primăria Sibiu a contractat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din Sibiu
Sorana MAIER
1024 vizualizari
Primăria Sibiu a contractat lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din Sibiu

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat zilele trecute contractul de lucrări pentru reabilitarea termică a trei clădiri de blocuri situate pe Aleea Biruinței, nr. 5, Calea Dumbrăvii, nr. 26 și respectiv strada Rusciorului, nr. 31, bloc 16, în vederea creșterii eficienței energetice. Investiția este realizată printr-un proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 3 – clădiri rezidențiale.

“Contractul de finanțare din fonduri europene a fost semnat în 2019 și am organizat de șase ori procedura de achiziție până când am reușit să contractăm lucrările, pentru că ofertanții nu s-au prezentat. Scopul proiectului este acela de a reduce consumul de energie pentru încălzirea locuințelor și, în consecință, scăderea emisiilor de dioxid de carbon, dar și îmbunătățirea aspectului clădirilor”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul a fost semnat cu firma SC Balor Cons SRL, valoarea lucrărilor ridicându-se la 1,8 milioane de lei. În primele două luni după semnarea contractului, firma contractată va realiza proiectul tehnic și va obține avizele necesare.

În termen de nouă luni, va trebui să realizeze închiderea balcoanelor cu zidărie BCA și tâmplărie termoizolantă, izolarea fațadelor clădirii prin anvelopare cu vată minerală și polistiren, izolarea termică a plăcii peste ultimul nivel încălzit și a planșeului peste subsolul neîncălzit și reparații la acoperiș, inclusiv la sistemul de colectare și scurgere a apei de ploaie.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia