Tribuna
Primăria Păuca: Lucrări avansate pe cele două proiecte de infrastructură finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”
Primăria Păuca: Lucrări avansate pe cele două proiecte de infrastructură finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”

Lucrările de infrastructură finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”, care se derulează în această perioadă pe raza comunei Păuca, sunt avansate și se desfășoară în ritm alert. Păuca beneficiază de peste 45 de milioane de lei din Programul Național „Anghel Saligny” pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri și străzi din satele aparținătoare.

Unul dintre proiecte este implementat de către Primăria Păuca și presupune modernizarea a 32 de străzi din cele patru sate aparținătoare ale comunei: Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni. Pe acest proiect, o parte dintre străzi au fost deja asfaltate și se lucrează la finisaje sau la amenajarea rigolelor pluviale. Valoarea finanțării acordate prin Programul Național „Anghel Saligny” este de 8 milioane de lei, bani care sunt folosiți pentru modernizarea a 7,4 kilometri de străzi.

Al doilea proiect de infrastructură din Comuna Păuca este implementat de către Consiliul Județean Sibiu și presupune reabilitarea Drumului Județean 141 C Broșteni – Bogatu Român. Și pe loturile acestui proiect lucrările se desfășoară în cel mai bun ritm, constructorii profitând de vremea frumoasă din această perioadă. În cadrul acestui proiect sunt incluse și lucrări complexe, precum construirea unui pod, în satul Broșteni, la care s-a lucrat intens pe parcursul lunii trecute. Investiția presupune modernizarea unui tronson în lungime de 10,5 kilometri, care pornește de la limita cu județul Alba, leagă satele Broșteni și Bogatu Român, ambele din comuna Păuca, și face, în final, legătura cu DJ 107 B Păuca – Slimnic. Valoare totală a investiției de reabilitare și modernizare a DJ 141C Broșteni – Bogatu Român este de 37.108.198,92 cu TVA, iar termenul de executare este de 24 de luni.

În ambele proiecte, lucrările au fost demarate în primăvara acestui an.

Două proiecte importante de infrastructură se derulează în această perioadă în satele comunei Păuca. În ambele proiecte, lucrările se derulează în ritm alert și anticipăm că se vor încheia cu mult înainte de termenul stabilit prin contract. În primul proiect, Primăria Păuca derulează lucrări de modernizare și asfaltare pe 32 de străzi și străduțe din Păuca, Presaca, Bogatu Român și Broșteni. În cel de-al doilea proiect, implementat de Consiliul Județean Sibiu, este modernizat DJ141 C, până la limita cu județul Alba. Sunt proiecte de infrastructură în valoare totală de circa 45 de milioane de lei, care sunt extrem importante pentru comunitatea noastră”, a spus Niculae Dancu, primarul Comunei Păuca.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA