Tribuna
PNL
Primăria licitează lucrările pentru lărgirea drumului spre Cisnădie și Cartierul Arhitecților
Sorana MAIER
1842 vizualizari
Primăria licitează lucrările pentru lărgirea drumului spre Cisnădie și Cartierul Arhitecților
© Răzvan NEGRU

Una dintre cele mai problematice zone ale Sibiului din punct de vedere al traficului rutier, ieșirea spre Cisnădie și zona Cartierului Arhitecților, va fi sistematizată, iar calea Cisnădiei va fi lărgită la patru benzi de circulație pe o porțiune. Lucrarea amplă de modernizare a străzii Calea Cisnădiei, pe porțiunea cuprinsă între strada Gheorghe Dima şi limita Municipiului Sibiu a fost scoasă la licitație de Primăria Sibiu care a alocat aproape 5 milioane lei pentru această investiție.

 

Trei-patru benzi, inclusiv în giratoriu

 

Lucrările de modernizare se vor realiza pe strada Calea Cisnădiei situată în partea de Sud a Municipiului Sibiu, în cartierul Hipodrom IV, zona intens populata. Această stradă este o stradă colectoare, de categoria II (pe zona de reconfigurare) şi III (pe zona de intrare şi ieşire din municipiu) şi face legătura cu orașul Cisnădie. Modernizarea si reconfigurarea vor fi realizate pe tronsonul cuprins între limita oraşului şi str. Ghe. Dima, inclusiv zona sensului giratoriu.

„Beneficiul anticipat pe termen lung îl constituie îmbunătățirea stării tehnice a străzii, menţinerea în exploatare pe o perioadă îndelungată a construcției, îmbunătățirea condiţiilor de viată prin reamenajarea zonelor verzi şi sistematizarea traficului auto, separarea zonelor de parcare, de circulație auto şi pietonale, realizarea iluminatului eco-eficient, prin crearea unui mediu curat, plăcut”, spun specialiștii care au realizat Caietul de sarcini pentru licitație.

Lucrările vor cuprinde reconfigurare și modernizare de carosabil, trotuare, parcări, spații verzi, lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale, înlocuire reţea de apă, siguranţa circulației, indicatoare şi marcaje orizontale, lucrări de iluminat public eco-eficient cu lămpi led.

Primăria Sibiu va amenaja un carosabil cu 3-4 benzi de circulație, inclusiv zona sensului giratoriu, prin reconfigurarea drumului, trotuarelor, acceselor și spațiilor verzi, pentru a deservi un drum de categoria II- III.

 

Detaliile tehnice ale proiectului

Delimitarea străzii de trotuare se va face cu borduri prefabricate din beton pe ambele parți ale carosabilului, cu gardă care să permită apelor pluviale să ajungă la gurile de scurgere prevăzute.

Colectarea apelor meteorice de pe partea carosabilă se face prin preluarea lor prin guri de scurgere în canalizarea pluvială, iar de o parte şi de alta a străzii proiectate se vor realiza trotuare şi spaţii verzi.

Vor fi montați stâlpi de iluminat metalici echipați cu corpuri de iluminat, tehnologie LED, pe cârje metalice.

Pe tronsonul dintre strada Gh. Dima şi strada Siretului va fi amenajat un carosabil cu lățimea de 14 m, suplimentându-se partea caroabilă cu câte o bandă pe sens. Între strada Siretului şi accesul de la km 0+340 va fi executată câte o bandă de viraj la stânga, iar între km 0-+0.020 şi 0+0.060 va fi amenajat sensul giratoriu.

La intersecţia Calea Cisnădiei cu strada Rahovei va fi construită o alveolă de staționare si o banda de circulație destinată mijloacelor de transport în comun.

Pe laterala străzii vor fi amenajate parcări trei parcări, de 12, 11 și 9 locuri.

„La intrarea si ieşirea din sensul giratoriu si la intersecțiile cu străzile pe care s-au amenajat benzi de viraj la dreapta, se vor executa insule separatoare denivelate”, mai prevede proiectul.

Firmele interesate să facă această lucrare vor putea să depună ofertele până în 4 octombrie.

Traficul rutier la ieșirea din Sibiu spre Cisnădie este unul extrem de aglomerat din cauza construcției Cartierului Arhitecților, aflat pe raza localității Cisnădie. Mulți dintre cei care locuiesc în acest cartier au locul de muncă sau școala copiilor în Sibiu, astfel încât traficul la primele ore ale dimineții este extrem de aglomerat.

Primăria Sibiu va face modernizarea drumului până la ieșirea din Sibiu, dincolo de această limită fiind nevoie ca Primăria Cisnădie și Consiliul Județean Sibiu să continue lucrările.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia