Tribuna
Sevis
Primăria începe construcția noului Liceu de Artă. Vechiul spațiu va reveni Colegiului Brukenthal
Sorana MAIER
4353 vizualizari
Primăria începe construcția noului Liceu de Artă. Vechiul spațiu va reveni Colegiului Brukenthal

Construcția noului Liceu de Artă din Sibiu a intrat în linie dreaptă, iar Primăria Sibiu a finalizat licitația pentru lucrări după mai aproape un an de întârzieri cauzate de contestații și legislație.

După o procedură de achiziție pentru studiul de fezabilitate și predarea acestui document, Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a inițiat în 15 noiembrie 2017 procedura pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. Aceasta a fost oprită însă de două contestații depuse, ambele respinse ulterior de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, prima fiind respinsă și de Curtea de Apel Alba Iulia.
Din cauza acestor contestații, procedura a fost suspendată până în 28 februarie 2018. În data de 2 martie 2018 serviciul public menționat a reluat procedura de achiziție, cu asistența unor observatori din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. După 14 ședințe de evaluare a celor două oferte depuse, contractul s-a semnat în data de 20 septembrie 2018 cu Asocierea Construcții SA & Arhimus SRL. Obiectul contractului este “Reabilitarea și extinderea Căminului de pe str. Oituz, nr. 31 Sibiu în vederea mutării Liceului de Artă”.
Contractul cu o valoare de 20,4 milioane lei include realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și obținerea avizelor necesare pentru care asocierea contractată are la dispoziție trei luni de la semnarea contractului. După realizarea documentațiilor, în termen de 12 luni, constructorul va executa lucrările de construcție propriu-zise.
Este vorba despre reabilitarea clădirii existente a Căminului prin lucrări de consolidare, recompartimentare și amenajarea cu materiale fonoizolante a pardoselilor, pereților și tavanelor.
Proiectul prevede și construcția unui nou corp de clădire în formă de L în care se vor amenaja încă 20 de săli de clasă, ateliere, laboratoare și o sală de audiții.
Construcția unui corp de legătură între clădirea existentă și cea nouă și amenajarea curții Liceului prin crearea unui teren de baschet, a unor zone verzi și amplasarea de mobilier urban.
Noul Liceu de Arte va asigura condiții foarte bune de studiu pentru cei peste 450 de elevi care urmează cursurile acestei unități de învățământ, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, în care funcționează în prezent Liceul de Artă a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, astfel încât după mutarea Artelor de aici, clădirea va reveni Colegiului Național Brukenthal. În acest fel, și elevii de la Brukenthal vor face lecțiile doar dimineața.

comentarii
1 comentarii

Daca domnii constructori vor respecta termenele si pt aceast proiect precum respecta termenele pentru Stadionul Municipal, probabil copiii din clasa 0, cu putin noroc, vor fi primii beneficiari ai investitiei.
Nelutu
23.09.2018 13:46
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia