Tribuna semnala luni, după ce mai mulți cititori ne-au scris pe adresa redacției, despre o situație ivită în zona străzilor Forjorilor – Triajului. Observațiile din articol erau legate de faptul că din cauza lucrărilor de pe cele două străzi, care au dus la închiderea acestora, accesul către agenții economici din zonă, inclusiv către un depozit, a fost blocat. La două zile de la publicarea celor semnalate de cititori, reprezentanții Primăriei au ținut să facă unele precizări. Într-un comunicat transmis miercuri pe adresa redacției, comunicatorii municipalității arată că:
„Ca urmare a articolului publicat în 28 octombrie, cu titlul "Din ciclul: Asfaltăm, reparăm și blocăm. Azi, Triajului versus Forjorilor", vă rugăm să publicați următoarele informații ca drept la replică, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră:
Lucrările avizate de Comisia de circulație sunt analizate de către toate instituțiile și serviciile reprezentate în această Comisie tocmai pentru o bună coordonare și pentru a nu se produce blocaje în trafic.
Acesta este și cazul lucrărilor de pe str. Forjorilor și str. Triajului. Lucrarea de pe str. Forjorilor este una de reparații ale carosabilului și trotuarelor, iar cea de pe str. Triajului este o lucrare a societății de gaz.
Tocmai pentru a se asigura accesul agenților economici și cel al rezidenților, închiderea traficului de pe str. Triajului s-a făcut cu condiția asigurării accesului dinspre str. Dorobanților către sediile firmelor de pe această stradă. De asemenea, menționăm că accesul în zonă dinspre str. H. Coandă se poate face pe str. Metalurgiștilor”.
Surprize în teren
Așa cum spuneam și în articolul la care fac referire reprezentanții Primăriei, pentru un autoturism accesul nu este total blocat. Cu totul și cu totul altfel stau lucrurile când vine vorba despre mașini mari, unele încărcate cu marfă. Ulterior primirii precizărilor Primăriei, ne-am deplasat la fața locului atât pe strada Dorobanților, cât și pe Mașiniștilor (nu Metalurgiștilor, cum scrie în replica Primăriei), pentru a verifica cele transmise de instituția edilitară.
Pe ambele străzi, care ar trebui să asigure accesul către agenții economici despre care vorbeam sunt parcate mașini care în anumite momente fac imposibilă trecerea unui utilaj mare. Așa cum se poate vedea în fotografii, pentru un autoturism nu reprezintă o problemă trecerea pe aceste străzi, însă dacă una dintre mașinile parcate „mușcă” puțin din carosabil sunt șanse mari ca un autotren să nu încapă și să nu poată ajunge la destinație. O astfel de situație am întâlnit miercuri când am mers la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile. Cu siguranță reprezentanții Primăriei au dorit să asigure accesul către agenții economici pe străzile Dorobanților și Mașiniștilor, doar că au pierdut din vedere un amănunt ce face diferența: din cauza mașinilor parcate, în anumite momente accesul utilajelor de mare tonaj devine…inaccesibil.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |