Tribuna
Prima zi de vaccinare a cadrelor didactice. Câți profesori s-au programat la Sibiu
Liuba STARII
1032 vizualizari
Prima zi de vaccinare a cadrelor didactice. Câți profesori s-au programat la Sibiu

Procesul vaccinării prioritare a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe a început miercuri, 24 februarie, la Sibiu. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 155 de persoane angajate în unitățile de învățământ din Sibiu au fost programate ieri, în cele două centre de vaccinare. Printre ei s-au  aflat 96 persoane sub 55 de ani și 59 de cadre peste 55 de ani.

180 de doze vor fi alocate zilnic pentru profesorii și educatorii din Sibiu (120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech).Până la momentul actual, peste 900 de cadre didactice și-au exprimat dorința să se vaccineze. 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.

Potrivit MEC, Etapa specială de vaccinare a profesorilor a început miercuri în 23 de județe. Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe din grădinițe.

„Astăzi sunt aproximativ 900 de persoane programate din personalul didactic. În zilele următoare sunt aproximativ 1000 de persoane în fiecare zi. Ne-am dorit să vedem dacă activitatea decurge normal, dacă lucrurile au fost bine pregătite și dacă personalul are cunoștințe de activitatea care se desfășoară, dacă cunoaștem producerile, instrucțiunile. Din fericire, lucrurile decurg cat se poate de normal. Am stat de vorba cu coordonatorul centrului de vaccinare am considerat că activitatea se desfășoară în condiții bune. În cazul în care vor fi profesori care nu apucă să se vaccineze până pe 10 martie, ei vor putea, evident, face lucrul acesta și după etapa specială, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în România, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din universitar.

 

 

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA