Tribuna
În vizită de lucru pe şantierele oraşului
Prima parcare etajată din Sibiu este destul de terminată. Ca şi spaţiile verzi de altfel
Dumitru CHISELIŢĂ
5248 vizualizari
Prima parcare etajată din Sibiu este destul de terminată. Ca şi spaţiile verzi de altfel
Pentru că oricum nu vă spune nimeni despre ce se mai petrece pe multiplele şantiere din Sibiu, decât atunci când e cu vizite, cu tam-tam, cu festivisme şi fotografi de serviciu, pentru că noi sibienii trebuie să fim la curent cu ce se alege de, pardon, ce se petrece în Sibiu şi mai ales pentru că sunt şi eu curios de ce şi mai ales cum se face treabă pe domeniul public, am înfiinţat această rubrică. Una bogată, că şi locurile unde Sibiul e făcut vraşte sunt şi ele multe. Ca să nu o mai lungim, am ajuns astăzi (adică un "astăzi" din zilele trecute, nu contează) în superba zonă a Hipodromului la mult prea faimoasa parcare care este concomitent supraterană şi supraetajată. Şi a construcţiilor sau ne-construcţiilor anexe.

Vă anunţ că parcarea - construcţie e aproape gata, iar cu lucrul s-a ajuns la amenajările de detaliu din exterior. Joi, de exemplu, se atârnau nişte chestii verzi, de-a latul clădirii, probabil ca să compenseze în culoare copacii şi gardurile vii masacrate aici în numele "reabilitării".
Căile de acces se conturează deja, dar ca pieton din moşi strămoşi, chestia asta mă lasă foarte rece. În principiu, clădirea, blocul dintre blocuri adică, e albă. Sunt curios ce se va petrece la o oră de vârf, în cazul în care spaţiul de parcare ar fi ocupat (deşi nu prea cred, sunt destule spe prea multe locuri de parcare exterioare pentru că ieşirea spre Rahova, de exemplu, se face, vrei nu vrei, tot prin "trecătoarea" aceea dintre blocuri, la fel fiind şi în zona care dă spre Iorga.
Oricum, marele merit de până acum al clădirii noii parcări e că e luminată şi ziua, şi noaptea. Restul, vom mai vedea.

Pământ s-a pus, mai lipsesc pomii

Bineînţeles că spaţiile verzi au fost masacrate aici, pentru că Sibiul evoluează şi nu mai e nevoie de flori, arbuşti, gard viu, şi pom, atâta vreme cât avem trotinete verzi şi parcare cu copertină tot verde. După ce au lăsat doar câţiva copaci parcă intenţionat ca să vezi mai bine dimensiunile dezastrului, după ce au făcut praf prin pavare şi ce loc pentru flori mai avea omul pe sub geam, acum, în zona trotuarelor, avem aşa, un fel de troace (pluralul de la "toacă", nu?) din beton, de o adâncime infimă, care, dacă le umpli cu pământ, ar putea găzdui trei fire de iarbă şi câteva floricele.
Înspre blocurile cu patru etaje din spatele celor cu zece, la momentul scrierii acestor rânduri se "instala", de două zile un strat de pământ. Care astfel a acoeprit şi resturile de ciment solidfificat plus alte reziduuri, rămase de astă vară, de la "reconfigurarea" troruarului. Măcar e speranţa că dacă e pământ, cineva va planta ceva pe el. Asta în compensaţia copacilor killeriţi pe aceleaşi locuri. Sper că nu va fi gazon insipid şi nesărat, ca la blocurile din Terezian. Vorba unui cunoscut artist plastic: "parcare parc n-are"
Înspre parcare, avem o excrescenţă a trotuarului fără vreun rost decât că arată comic în peisaj.
Ansamblul "subteran" de colectat deşeuri, despre care am mai scris, este la fel de neterminat ca atunci când am scris, doar că, în plus, lumea a mai aruncat una-alta pe acolo şi nici măcar nu îi pot înfiera cu mânie comunitară pentru asta, pentru că dacă o lălăi, asta primeşti.
Nu mai ştiu dacă s-au mai inundat pivniţele, dar sunt curios...
Tot aici, dacă vă interesează, sunt trotuare de plus/minus 30 cm lăţime, plus unul care nu duce nicăieri. Aviz fotografilor şi jurnaliştilor, că n-om avea excliuisivitate, că doar e domeniu public.
În rest, totul pare bine. Asta până ieşi spre Rahova unde totul este perfect de neterminat de multe luni şi acum a reapărut legendara baltă. Şi cam atât. Dacă sunt noutăţi, vă vom ţine la curent, că doar nu ne-om lua doar după informaţiile oficiale.

 comentarii
4 comentarii

Domnule Dumitru Chiseliţă, cu respect vă rog, mai multă atenţie la ortografie...
BON
08.11.2021 19:55
Vă rog să-mi explicați
09.11.2021 11:17
Nu înțeleg formularea din titlul anunțului:,,destul de terminată". Vă rog să ,, detaliați".
Bucerzan Cornel
09.11.2021 11:21
Nenea Chisalita ce naiba o sa faci daca se pupa in bot Trif cu Turcan ca nu te mai lasa stapanul sa critici PNL.Ai ramas vai de capul tau doar cu critici la forum si USR. Cam putin pentru valoarea pe care doar tu crezi ca o ai.
Vivi Dragan
09.11.2021 11:43
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA