Tribuna
SEVIS
Prima ninsoare din 2016. Trafic îngreunat. Sibienii, rugați să își curețe trotuarele
Prima ninsoare din 2016. Trafic îngreunat. Sibienii, rugați să își curețe trotuarele

Prima ninsoare din acest an a afectat circulația rutieră, care se desfășoară în condiții de iarnă, atât în Sibiu, cât și în județ.

credit foto: Sebastian MARCOVICI


”Primele utilaje de deszăpezire au ieșit în teren în această dimineață la ora 3, împrăștiind sare împotriva poleiului. În acest moment, în contextul ninsorii continue, în teren acționează 9 utilaje dotate cu plug și sistem de împrăștiere a antiderapantelor. Un utilaj acționează în stațiunea Păltiniș pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.


Primăria roagă sibienii să contribuie și ei la deszăpezire și să își curețe trotuarele din fața caselor sau a firmelor.

SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu a acționat, în ultimele 24 de ore, cu 61 de utilaje (cu lame și material antiderapant) pe toate cele 8 zone care acopera raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbraveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd), zona 8 (Loamneș – Păuca).
La aceasta oră nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului pe raza Județului Sibiu.


”Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarna (zăpadă și polei) rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție”, spun reprezentanții Drumuri și Poduri.


Numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24).

 

Lăsați drumurile libere pentru utilaje

Societatea care se ocupă de deszăpezirea municipiului împrăștie material antiderapant pe principalele străzi ale orașului, pentru a înlătura efectele poleiului. În acest sens, reprezentanții societății care se ocupă de deszăpezirea municipiului lansează un apel către sibieni să lase străzile cât mai libere cu putință, pentru ca utilajele care vor împrăștia material antiderapant sau vor deszăpezi să poată pătrunde pe arterele stabilite în graficul de intervenții. Rugămintea vine în condițiile în care, în trecut, au existat situații când mașinile de deszăpezire nu au putut interveni din cauza autoturismelor parcate pe carosabil, formându-se ambuteiaje. 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia