Tribuna
Prima expoziţie de cântare "Hess" şi "Balanţa", în Guşteriţa
Dumitru CHISELIŢĂ
1105 vizualizari
Prima expoziţie de cântare

Prima expoziție de cântarelor produse la fosta fabrică sibiană "Hess", ulterior "Balanţa" din Sibiu va avea loc în Guşteriţa, la Şura Culturală. Evenimentul va fi organizat duminică, 7 aprilie.

"Veți putea vedea cântarele din colecția noastră și veți putea afla detalii despre fabrică și oamenii ei printr-o expoziție de fotografie și întâlniri și discuții cu oameni care au lucrat decenii în această fabrică! Copiii vor putea învăța cum funcționează un astfel de cântar și vor putea exersa cu el.
Scopul acestui eveniment este prezentarea publică a rezultatelor de până acum din efortul de colectare a balanțelor și a poveștilor oamenilor. Este, însă, și un impuls pentru cei care încă nu au aflat de intenția noastră și poate apreciază și doresc să se implice într-un astfel de proiect", spun organizatorii.
Tot atunci va mai fi prezentat proiectul de restaurare a casei vechi, din anul 1857, în care a funcționat prăvălia satului Gușterița, locul care va adăposti colecția de cântare.
De la ora 18 vor fi prezentări istorice, relatări și discuții cu cei interesați de conceperea unui istoric scris al fabricii "Balanţa" 
Organizatorii invită pe toți cei dornici de o astfel de discuție să participe și să contribuie la colectarea informațiilor relevante. 
Toți participanții vor fi cântăriți la intrarea în sala de expoziție.


comentarii
2 comentarii

Sașii au construit , iar noi smecherii blocuri
12.02.2024 17:54
Ce folos! Balanta e istorie! Petre Roman- groparul industriei romanesti!
13.02.2024 23:37
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA