Tribuna
Prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei, a pistei și a gardurilor
Sorana MAIER
3565 vizualizari
Prima etapă de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu: reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei, a pistei și a gardurilor

Primãria Sibiu a semnat contractul pentru prima etapã a lucrãrilor de modernizare a Stadionului Municipal și anume reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate care vor fi ulterior reconstruite, se arată într-un comunicat de presă.
Contractul semnat în urma unei proceduri de achiziție publicã cu asocierea SC Construcții SA – SC Arhimus SRL include realizarea proiectului tehnic, precum și execuția efectivã a lucrãrilor. În termen de trei luni de la semnarea contractului, firmele vor preda proiectul tehnic. Ulterior vor începe lucrãrile de construcție efective, termenul de realizare a acestora fiind de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrãrilor, acesta urmând sã fie transmis constructorului în primãvara anului viitor. Valoarea contractului este de 8,2 milioane de lei.  
În aceastã etapã a modernizãrii Stadionului Municipal sunt prevãzute mai multe lucrări.
La terenul de fotbal, suprafața acestuia va fi completată cu gazon natural, se vor înlocui porțile de fotbal, tunelul de ieșire a jucãtorilor în teren va fi prelungit cu 6 m și va fi prevãzut cu acoperiș flexibil, acționat electric și se vor înlocui bãncile pentru rezervele echipelor de fotbal.
La tribuna oficială și la vestiare se va amenaja hidroizolația gradenelor, se vor înlocui scaunele din tribune și lojã, pasarela de legătură dintre tribună și peluza cu vestiare va fi consolidată, se va realiza iluminatului exterior cu reflectoare led, se va reface sistemul de canalizare, instalații și grupuri sanitare, urmând sã se amenajeze și toalete pentru persoane cu dizabilitãți, se vor monta hidranți exteriori și 10 cișmele de apă, fereastra lojei va fi înlocuitã, scările exterioare vor fi reparate și se vor efectua diverse reparații ale structurilor de beton și ale tencuielilor.
Pista de atletism va fi de asemenea reamenajatã. Aceasta va avea patru culoare de 1,25 metri fiecare și va fi pavatã cu un material special (tartan), utilizat în astfel de amenajãri. De asemenea, se vor înlocui porțile de acces și gardul de împrejmuire a pistei 
Contractul mai include și lucrãri de reabilitare termicã a tribunei oficiale, dar și demolarea tribunelor degradate, acestea urmând sã fie reconstruite într-o etapã urmãtoare a lucrãrilor de modernizare.
Garanția lucrărilor realizate va fi de 10 ani. 

 

comentarii
1 comentarii

8,2 milioane pentru un campionat de mana a paispea, si o echipa de mana a saispea. Bine ca se va prelungi cu 6m coperisul de protectzie al sportivilor, sa nu le dea suporterii cu vuvuzelele-n cap daca pierd vreun meci!
Bravo, chiar era cazul, poate gazduim la Sibiu vreo cupa UEFA...
Despre Spitalul pentru bolnavii din Sibiu mai stitzi ceva nou??
Mick
08.12.2017 16:25
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia