Tribuna
Prima ediție a Conferinței Internaționale "Medicina Tradițională Chineză”, la Sibiu
Andra MARINESCU
3053 vizualizari
Prima ediție a Conferinței Internaționale
Timp de trei zile, în perioada 6 – 8 iunie, Sibiul a găzduit prima ediție a Conferinței Internaționale "Medicina tradițională chineză”, realizată de Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu, prin Institutul "Confucius”, cu ajutorul Universității de Medicină din Shaanxi și al Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Yangzhou.

 

Conferința a fost deschisă, joi, la Hotelul Continental Forum din Sibiu, de către Camelia Oprean – Stan, responsabil Centru de Promovare a Medicinei Tradiționale Chineze din cadrul Institutului “Confucius”.

“Medicina tradițională chineză este o componentă importantă a culturii chineze. România, ca parte a UE, are un mare potențial de a promova medicina tradițională chineză în interior și în afara granițelor salem pentru restul Europei, pentru că aici oamenii demonstrează tot mai mult înclinații spre remedii naturale, spre terapii complementare. ULBS și-a manifestat interesul față de medicina tradițională chineză prin înființarea, anul trecut, a primului centru de promovare a medicinei tradiționale chineze din România, organizat sub forma unei structuri din cadrul Institutului Confucius. Mă bucur că această conferință a fost și devine un prilej de a avea alături specialiști atât din Europa, cât și din China, și sper să devină o platformă de schimb de bune practici și idei legate de aplicarea medicinei chineze și de accesibilitatea acesteia în Europa”, a spus prof. univ. Camelia Oprean – Stan.

Salutul conducerii ULBS și al întregii comunități academice a fost transmis de prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, președintele Institutului “Confucius” din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Acesta a povestit, apoi, despre importanța Chinei în lume, dar și despre beneficiile medicinei tradiționale chineze.

În discursul său, a amintit și despre declarațiile senatorului de Florida Marco Rubio, care spunea că planeta Pământ va exista atâta timp cât vor exista cele două mari puteri ale lumii, SUA și China. “Când va dispărea una din aceste mari puteri, va dispărea și această planetă”, era de părere senatorul.

Potrivit lui Constantin Oprean, conferința de la Sibiu este un mic segment din marele proiect promovat de actualul președinte al Chinei, Xi Jinping, “One Belt, One Road”.

“Mulți încearcă să critice acest mare proiect, dar eu îl consider cel mai mare proiect pentru omenire. Am înțeles foarte bine de ce a fost lansat acest mare proiect: pentru a trăi toți, astăzi, mai bine decât mâine. Nu trebuie să mai sacrificăm generația de azi sau a copiilor noștri, a nepoților noștri, pentru a visa la mai bine. Este un proiect susținut de 150 de națiuni”, spune Constantin Oprean.

Președintele Institutului “Confucius” de la Sibiu este de părere că medicina tradițională chineză are o abordare holistică. “Medicina tradițională chineză consideră corpul omenesc un micro-univers și el trebuie tratat ca întreg, urmărind sănătatea fizică, sănătatea mentală și pe cea spirituală. Se ocupă în primul rând de prevenirea bolilor”, a explicat prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean.

Acesta a precizat că, în curând, în clădirea Rectoratului, se va deschide primul muzeu din România despre medicina tradițională chineză.

Mesajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România

În cadrul conferinței, a fost transmis și mesajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

“Felicitări pentru tot efortul depus! Aceasta este prima conferință internațională de medicină tradițională chineză, de aceea vă adresez un „Bun venit” din partea Republicii Populare Chineze! Organizarea acestei conferințe are o semnificație deosebită, în contextul sărbătoririi celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 15 ani de la Declarația Comună privind Parteneriatul Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări. Medicina tradițională chineză urmărește tratamentul, dar și relația dintre om și natură”, a spus reprezentantul Ambasadei Chinei în România.  

În cele trei zile ale conferinței de la Sibiu, participanții au purtat discuții despre beneficiile medicine tradiționale chineze, dar au vizitat și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia