Tribuna
Primăria Sibiu colectează selectiv deşeurile
* Într-o lună de zile, în recipientele speciale s-au strâns 260 kg de hârtie şi carton şi 30 de kg de sticlă * La parterul instituţiei există un punct de colectare selectivă a deşeurilor, în zona ghişeelor unde se plătesc impozitele şi taxele, şi unde sibienii trebuie să arunce hârtia şi c artonul în recipientul albastru, metalul şi plasticul în cel galben, iar sticla în recipientul verde *
Primăria Sibiu a  început programul de colectare selectivă a deşeurilor proprii şi a implementat şi dacă până de curând recicla doar hârtia, în acest moment, în sediul administraţiei locale există spaţii special amenajate atât pentru hârtie, cât şi pentru plastic şi sticlă.
„Consider că această colectare selectivă a deşeurilor în instituţiile publice este un pas important în educarea populaţiei, în acţiunea de responsabilizare a tuturor angajaţilor şi a cetăţenilor în general, mai ales că urmează să implementăm şi noi la nivel de judeţ un proiect de management intergrat de gestionare a deşeurilor finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu” a declarat primarul Klaus Iohannis.
Primăria a încheiat în data de 1 noiembrie 2010 un contract de predare a deşeurilor colectate cu un operator economic autorizat, care ridică deşeurile la solicitarea Primăriei, în funcţie de capacitatea de depozitare, fără a percepe un cost de ridicare.
După o lună de zile, firma respectivă a ridicat primele cantităţi de deşeuri reciclabile depozitate şi s-au predat 260 kg de hârtie şi carton şi 30 de kg de sticlă.
Acest nou sistem a presupus ca, la fiecare etaj din cadrul instituţiei, să fie amplasate trei recipiente de colectare selectivă a deşeurilor, albastru pentru hârtie şi carton, galben pentru metal şi plastic, iar verde pentru sticlă.
De asemenea, Primăria Sibiu a înfinţat la parterul instituţiei un punct de colectare selectivă a deşeurilor destinat vizitatorilor în zona ghişeelor unde se plătesc impozitele şi taxele.
Reprezentanţii Primăriei spun că prin acest proiect încearcă să contribuie la creşterea gradului de reciclare şi de valorificare a deşeurilor colectate selectiv, dar şi să îşi informeze şi să conştientizeze propriii angajaţi, pe cetăţeni, cu privire la beneficiile colectării selective a deşeurilor.comentarii
4 comentarii

Bravo!! Sa speram ca tine figura si ca se poate implementa in tot orasul.

Craciun fericit!!
Lol
13.12.2010 02:49
Cam putina hartie si cam multa sticla ...
Lolla
13.12.2010 08:35
daca ,apoi se incarca laolalta toate gunoaiele , mai trebuie sa treaca 20 de aNI
degeaba
13.12.2010 13:02
Prostie de model occidental!!!
Bebe
13.12.2010 14:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia