Tribuna
Prețuri accesibile la cantina studețească din Sibiu. Cât te costă să mănânci două feluri și un desert?
Maria-Antonia OANA
3809 vizualizari
Prețuri accesibile la cantina studețească din Sibiu. Cât te costă să mănânci două feluri și un desert?
„Prin oferta gastronomică ne manifestăm ospitalitatea și contribuim la crearea unei percepţii pozitive despre cultura noastră organizațională”

Viața de student este destul de costisitoare, pe lângă cheltuielile pe care un student le are pe cazare, cursuri, laboratoare și alte activități, acesta trebuie să se orienteze și  către „meniul zilei”. Cantina studențească nu este foarte departe de căminele 1 și 2, aproximativ 2 minute de mers pe jos. În fiecare an universitar se fac lucrări de îmbunătățire în ceea ce privește întreținerea, igienizarea, dar și schimbări asupra meniului. Smaranda Bălan, purtător de cuvânt al ULBS ne-a spus: „Ne-am uitat în primul rând la tendințele pieței de gastronomie care are ca public țintă tinerii, am analizat preferințele lor culinare din anii trecuți, am privit spre ingredientele obținute la propriu din grădina noastră și ne referim aici de ferma de la Rusciori, iar apoi am concluzionat: de anul acesta, vom introduce în teste un meniu format din felul 1+ felul 2+ salată + fruct la prețul de 15 lei! Și fiindcă vorbim despre noutăți în această toamnă am pus murături asortate la cantină și am  valorificat sustenabil produsele obținute local, din ferma proprie a ULBS, respectiv mere și prune”.

Cât costă o masă la cantina studenţească?

Prețurile diferă în funcție de preparatul ales. De exemplu, meniul zilei care conține felul 1+ felul 2 și desert costă 15 lei. Dacă ne raportăm doar la felul principal, o ciorbă, supă, supă cremă costă între 6,5 - 8 lei. Garnituri precum orez, legume, mămăligă costă 3,5- 6 lei; preparatele de bază (fripturi) între 6,5 - 14 lei; peștele între 9 - 25 lei; salate, murături între 3,5 - 5,5 etc. La capitolul deserturi și preparate de patiserie avem prețuri cuprinse între 3,5 și 6,5 lei. 
Studenții vor avea în meniu plăcintă cu mere de la Rusciori, pregătită de cofetarul cantinei și clătite cu gem de prune din aceeaşi sursă, parcurgând astel în interiorul universității drumul consumului sustenabil, de la producător la consumator. Pentru a integra conceptul de mâncare „ca la mama acasă” se vor păstra și anul acesta în meniu preferatele studenților, adică tocănița, șnițelul și aripioarele, dar și cu un salad bar pregătit pentru ei cu legume crude, pentru un aport  de vitamine. Scopul fiind acela de a oferi o hrană cât mai sănătoasă, iar în ceea ce privește deserturile acestea vor fi pregătite în bucătăria proprie, cu fructe de la ferma proprie. 
Cantina îi așteaptă cu mese calde atât pe studenții ULBS, cât și pe angajații universității. „Ocazional, atunci când avem întâlniri cu studenții care vin în universitatea noastră din țările membre ale alianței Forthem sau primim participanții la diferite programe de schimb interuniversitar, ne bucurăm ca prin oferta gastronomică a cantinei noastre să ne manifestăm ospitalitatea în calitate de gazde și să contribuim astfel la crearea unei percepţii pozitive despre cultura noastră organizațională”, ne-a declarat Smaranda Bălan.  





comentarii
2 comentarii

Noa, pofta buna, dragi studenti!
02.10.2023 23:13
Ce om normal mănâncă la aceeași masă doua feluri și un desert? Și apoi vă mirati de boli și obezitate.
Un cititor
03.10.2023 12:01
Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Marquardt Schaltsysteme
Licitatie publica