Continental
Tribuna
Președintele Klaus Iohannis a respins remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă
Președintele Klaus Iohannis a respins remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă
© presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimari, deoarece propunerile actuale le consideră nepotrivite.

  • „În legătură cu propusa remaniere guvernamentală. Am analizat situaţia şi după părerea mea şi remanierea e un fel de farsă. Nu are nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, chit că de aşa ceva am avea nevoie, nu are nimic cu agenda românilor, e cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare mi se pare că este această remaniere neavenită", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că nu ia act de demisia celor trei miniştri - Tudorel Toader, Natalia Intotero şi Rovana Plumb și aşteaptă, din partea premierului Viorica Dăncilă, alte propuneri.

  • „Nu iau act de aceste demisii până când nu ştiu ce persoane vor prelua portofoliile. I-am spus premierului când are o propunere să mă caute şi să mă anunţe. Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa aceste poziţii", a mai spus preşedintele.

El a mai spus că dacă Parlamentul „încearcă” o restructurare guvernamentală, atunci ar fi vorba despre o ocolire a preşedintelui şi va decide ce acţiuni juridice se impun.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero şi Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii lor la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

comentarii
4 comentarii

Un bou! E ca si copilul ala de la gradinita caruia i se iau jucariile
23.04.2019 19:46
Iar tu un mare hot din avutul tarii - te temi ca voi nemernicilor care ati pradat tara veti umple beciurile domnesti-- din aceasta cauza te temi si dai cu epitete asemanatore cu imaginea din oglinda cind te uiti in ea.-- E dreptul presedintelui asa ca nu-ti baga nasul in balega-- psd ciuma roscata!!!!
eu
23.04.2019 22:39
A smecherit case !!! 2 le -a pierdut in instanta ! Halal presedinte !
7 case din meditatii
24.04.2019 02:33
numai un partid ca psd poate sa-si remanieze ministrii pentru ca ... nimic.
da, nu fac nimic, nu sunt capabili de nimic insa la fel e tot guvernul si toata conducerea partidului deci care e motivul ?
in 2 ani si jumatate ajung la 4 guverne schimbate de ei fara nici un alt motiv decat ca nu sunt suficient de incompetenti si nu vor sa-l scape de inchisoare pe dragnea. de fapt incompetenta e o calitate necesara in guvernul psd. la fel ca facultatea facuta la distanta la ff si masteratul primit prin posta si plagiatul.

intre timp au mai si eliberat zeci de mii de detinuti violenti carew au mai ucis, violat si talharit sute de oameni anul trecut !
dar si pentru asta tot presedintelem soros, multinationalele si UE sunt de vina.

au marit pensiile speciale pana la 15.000 EURO !!! cu cele nici 10.000 de pensii speciale, pentru care nu s-a platit un leu contributie la buget, s-ar putea plati pensiile la peste 500.000 de pensionari care au de ales intre a cumpara medicamente sau mancare. dar asta nu conteaza pentru hotii de la psd !
hotii din psd vad cum se apropie inchisoarea si devin disperati
24.04.2019 08:51
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia