Tribuna
PNL
Președintele Iohannis vine la ziua ULBS
Andra MARINESCU
2104 vizualizari
Președintele Iohannis vine la ziua ULBS
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, vineri, la manifestările prilejuite de celebrarea a 50 de ani de la înființarea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.


Sărbătoarea "ULBS 50" reunește o serie de evenimente grupate în cadrul proiectului Zilele Academice ale Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, care a debutat la 1 octombrie cu tradiționala festivitate dedicată deschiderii noului an universitar, "Toamna Studențească", în Piața Mare din Sibiu.
Manifestările vor continua vineri, 4 octombrie, cu întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis cu Biroul Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, care va avea loc de la ora 09,30 în Sala Senatului ULBS, urmată de ședința omagială din Aula Magna (ora 10). Consiliul Național al Rectorilor va avea o întâlnire de lucru, de la ora 15, în Aula "Avram Iancu" a Facultății de Litere și Arte, iar de la ora 18 invitații vor urmări piesa de teatru ”Ulciorul sfărâmat”, la Teatrul Național ”Radu Stanca”.
Consiliul Național al Rectorilor își va continua ședința în 5 octombrie, de la ora 9.30, iar între 11.30 - 19 invitații vor lua parte la un program special de Tradiții Multiculturale în Muzeul Astra.
Zilele Academice ale Universității “LUCIAN BLAGA” din Sibiu este un proiect cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.

comentarii
2 comentarii

Normal ca vine, doar e in plina campanie electorala! Altfel ar fi venit? Ba, Ar fi spus ca are agenda incarcata: tenis, drumetii la munte, chef la Cisnadioara etc...
02.10.2019 22:34
Mulți ani ULSB, mai ales că aici am fost doctorand, și tot aici am finalizat studiile, prin teza de doctorat, susținută pe 30 septembrie 2016!Consider că în Sibiu m-am născut a doua oară doctor, unul în științe medicale, ceea ce-mi produce vii emoții, ori de câte ori aud numele său menționat în presă. Patru ani de emoții, patru ani de studiu intens în domeniul cercetării avansate, cu regretatul, profesor Baier Ioan și cu distinsul profesor dr. Kiss Lorant. A fost un privilegiu pentru mine să contribui la dezvoltarea cercetării medicale românești, prin publicarea în revista de specialitate,, Acta Medica Transilvanica" a primului studiu real despre nivelul crescut al infecțiilor din spitalele din România, care a stat la baza tezei de doctorat. Prin cercetarea avansată realizată de mine la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, cu prilejul studiilor doctorale, am contribuit decisiv la implementarea sistemului actual de monitorizare și control al infecțiilor din spitale, în conformitate cu practica internațională. După transmiterea studiului realizat de mine la ULSB, către Președinția României, a fost convocată o ședință CSAT dedicată special problemelor legate de infecțiile din spitale, în contextul în care Guvernul României, și Ministerul Sănătății refuzau să discute problema, deși au fost notificate în scris, iar presa relata zilnic despre morții din spitale, cauzate de aceste infecții. Abia după cinci luni, CSAT-ul a reușit să oblige Ministerul Sănătății, să emită ordinul 1101, privind,, Infecțiile Asociate Asistenței Medicale"(IAAM), chiar în ziua susținerii tezei de doctorat. Pentru cercetarea medicală din ULSB este o mare victorie, având în vedere că am păstrat documentele care atestă demersul făcut de mine pe lângă Guvernul României, și pe lângă Președinția României, pentru a schimba legislația privind infecțiile din spitale. Prin acest demers, au fost salvate mii de vieți omenești, și s-au făcut economii la bugetul asigurărilor de sănătate, estimate la un miliard de euro.
Dr Panait Filip, PhD
04.10.2019 20:49
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia