Tribuna
PNL
Președintele Iohannis despre situația pandemică din Sibiu: ”A fost nevoie de un impuls venit de la centru”
ADVERTORIAL
1208 vizualizari
Președintele Iohannis despre situația pandemică din Sibiu: ”A fost nevoie de un impuls venit de la centru”

”România va depăși criza sanitară și sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor”, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.  Președintele s-a declarat optimist și cu privire la felul în care sibienii vor reacționa la măsurile de protecție sanitară impuse de autorități și spune că a fost nevoie de intervenția ”de la centru” pentru a se impune anumite măsuri. “Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet. Din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian și eu sper și cum îi cunosc pe sibieni cred că vor respecta aceste norme în așa fel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România, ci după perioada de carantină să revină într-o situație, într-un oraș dintr-o țară în pandemie, dar fără a performa cu recorduri negative. Din câte am putut să vedem și în media, persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Palatul Cotroceni. 

Vicepremierul Raluca Turcan ”Etapele procedurii de demitere durează mai mult decât o demisie”

Vicepremierul Raluca Turcan a solicitat încă de la sfârșitul săptămânii trecute demisia directorului DSP, Gabriel Budescu, și a managerului Spitalului Clinic Județean, Liliana Coldea. Dacă demisia lui Gabriel Budescu a venit în aceeași zi, managerul spitalului a refuzat să părăsească funcția. În cele din urmă a făcut acest gest la presiunea publică, Liliana Coldea prezentându-și demisia în cursul zilei de miercuri. „Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi (luni n.r.) cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor. Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a precizat Raluca Turcan, la începutul acestei săptămâni.

Măsuri luate după intervenția vicepremierului Raluca Turcan

În urma creșterii numărului de infectări în județ, s-a decis carantinarea municipiului Sibiu și a localităților Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, pentru o perioadă de 14 zile, începând din data de 16 noiembrie.

Pe lângă demisia directorului DSP, Gabriel Budescu, și a managerului Spitalului Județean, Liliana Coldea, a fost decisă și eliberarea din funcție a subprefectului județului Sibiu, Rareș Macrea. Măsura a venit ca urmare a creșterii alarmante de infectări în cele două săptămâni în care acesta a fost la conducere, perioadă în care ar fi fost nevoie de mai multă eficiență. În funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, până acum director medical la Spitalul Militar de Urgență Sibiu.

De asemenea, încă de luni, un Corp de control al Ministerului Sănătății a început verificările la Spitalul Județean Sibiu. 

Strategie de vaccinare, discutată la Palatul Cotroceni

Elaborarea strategiei de vaccinare anti-Covid va fi gata și dată publicității săptămâna viitoare, iar coordonatorul ei este medicul Valeriu Gheorghiță, medic primar al secției de boli infecțioase de la Spitalul Militar, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis, după întrunirea cu responsabilii din Sănătate de la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu două săptămâni că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă de la Uniunea Europeană.

 

comentarii
6 comentarii

ce foto frumos gaina galbena
cu PARTIDUL MEU ,rinjet albastru
de cind e raluca de botoshani si medic
PDL si PNL
20.11.2020 13:54
Romania a avut doi presedinti care ne-au scapat de la dezastru,pe Basescu care ne-a scapat de Nastase si Johannis care a salvat tara de excludere din UE.Sper ca Johannis sa nu derapeze cum a derapat Basescu in al doilea mandat,cu toate ca incapabilii din PNL ii forteaza mana.Nu demisii in guvern ,ca si cum acest guvern ar fi perfect.Se dovedeste incapatanarea neamtului,care ar trebui sa ia masuri de inlaturare a cioturilor cu gandire invechita din guvern.Sper ca dupa alegeri cand e posbil sa aiba un Parlament nedominat de PSD sa ia masuri mai concrete.
yyy
20.11.2020 14:46
Eminescu dixit :liberalii sunt dușmanii națiunii!
20.11.2020 15:42
Un "pic" vorba Cuiva de obtuzitate si crezi ca guvernul forteaza presedentia.Nu - l cunoasteti pe Klausius Webernius Johanisque.
Obs
20.11.2020 15:43
Hopa! Matrozul si Johannis - salvatorii natunii! Sa fim seriosi! Ce-au facurt aceste doua triste figuri pentru popor? Intrarea Romaniei in UE si ramanerea ei pe baricade nu este meritul nimanui... Nici UE nu vrea sa piarda o piata unde isi poate trimite toate deseurile...
21.11.2020 13:30
Mai,ca multe picaturi mai vin de la Cotroceni.Ce inseamna sa ai pile si picaturi..
Pi,pic
21.11.2020 16:17
Din aceeasi categorie
Forumul German

PSD Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia