Tribuna
Președintele Consiliului Județean spune că nu a făcut decât să respecte legea când a emis decizia pentru managerul Spitalului Județean Sibiu
Laura BUCIU
1755 vizualizari
Președintele Consiliului Județean spune că nu a făcut decât să respecte legea când a emis decizia pentru managerul Spitalului Județean Sibiu
© Răzvan NEGRU

Președinte Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că nu a făcut decât să respecte legea când a emis decizia pentru numirea managerului Spitalului Județean de Urgență. Cîmpean a afirmat că, având și calitate de avocat, poate afirma faptul că dacă nu ar fi emis decizia de numire și nu ar fi avut motive de legalitate temeinice, managerul conf.univ.dr. Liliana Coldea ar fi avut toate motivele să ceară acest lucru în instanță, deoarece, spune președintele CJ Sibiu, concursul a respectat toate reglementările legale.

„Totul este făcut respectând întocmai prevederile regulamentului. Ce se contestă este modalitatea în care s-ar fi desfășurat acest concurs, organizat de către Consiliul de Administrație. La momentul în care au apărut primele discuții legate de posibile încălcări ale regulamentului, am analizat împreună cu echipa de juriști de la Consiliul Județean. Vreau să vă spun că niciunul dintre aspectele reținute atât de către reprezentanți ai partidelor din opoziție cât și de către angajați ai Ministerului Sănătății nu se verifică în cauză”, a declarat Daniela Cîmpean.

Aceasta a firmă că oricine era cu adevărat interesat de legalitatea concursului avea toate datele la dispoziție, deoarece totul a fost făcut transparent și inclusiv proiectul de management a fost pus pe site-ul spitalului, iar concursul a fost anunțat în data de 2 martie, nu în 23 martie cum se susține.

„Aș vrea să subliniez un lucru: tocmai pentru ca acest concurs era foarte important, nu doar pentru spitalul care parcurgea acea etapă în plină pandemie, ci și pentru sibieni, am făcut mai mult decât spune regulamentul și pe lângă faptul că s-a afișat acest concurs pe site-ul spitalului, în plus, l-am afișat și pe site-ul Consiliului Județean”, a mai spus Daniela Cîmpean.

Președintele CJ, Daniela Cîmpean, a mai spus că în același mod în care s-a desfășurat concursul când a câștigat fostul manager, Cornel Benchea, s-a desfășurat și de această dată.

 

Ce răspunde Cîmpean Ministerului Sănătății

 

Întrebată dacă este pe poziții contrare cu Ministerul Sănătății, Daniela Cîmpean a răspuns: „Spre deosebire de Ministerul Sănătății noi ne-am asumat răspunderea acestui concurs în sensul că am acceptat cele expuse de Consiliul de Administrație și am emis această dispoziție verificând că lucrurile au fost făcute legal. Ministerul Sănătății face doar o recomandare. Nu emite un ordin prin care să anuleze, un document prin care să își asume răspunderea celor menționate. În document este doar o recomandare, de a analiza dacă lucrurile sunt în regulă și de a nu emite acea dispoziție. Vreau să vă spun un lucru și asta vă spun în calitatea de avocat: dacă nu aș fi emis dispoziția și nu aș fi avut motive serioase, candidatul care ar fi câștigat concursul avea toată îndreptățirea să mă atace pe mine personal în instanță, să îmi ceară acest lucru”, a răspuns Cîmpean.

Aceasta a mai spus că le recomandă celor de la PSD care înțeleg că sunt motive temeinice să atace concursul, să o facă în instanță și dacă o instanță îi va cere să anuleze actul de numire a Lilianei Coldea în funcția de manager al Spitalului de Urgență, ea o va face.

Despre discuțiile despre o posibilă reluare a concursului de către Ministerul Sănătății, Daniela Cîmpean a spus că a auzit de ele, însă „la fel cum ar fi putut faptul că eu nu aș fi emis decizia și un astfel de act este atacabil”.

comentarii
9 comentarii

Avocatul sau juristul nu se pot substitui judecătorului în a stabili ce e legal și ce nu.
Un cititor
04.06.2020 17:57
Hahaha, deci domn ministru al sanatatii, Tataru, tuta asta din sibiu iti transmite ca esti prost!
Hahaha, in cateva zile tampean zboara?!?!? Saraca, e de pe alta planeta!
Tuta de la CJ loveste din nou
04.06.2020 18:00
Nu cumva hotii striga hotii??? Te pomenesti ca acest concurs o fi fost mai i ilegal ca cel organizat de PSD in anul 2013 cind acel individ "doctor in stiinte militare”, a fost "singurul interesat” a se concura cu el insusi , devenind astfel un mare ”profesionist” in sanatate (nuca in perete!!!) , care apoi a "concurat’ in acelasi mod , cu el insusi si la Casa de Sanatate!!!!
Zic si eu!
04.06.2020 21:06
Dar ce cunoscator esti! Ia zi, ai primit si tu o functie sau ai lins degeaba la peneleu? Esti pe post de amant, ca la peneleu se poarta amantii. Numa' ntreb!
Hotiile si abuzurile pe care le faceti, le veti deconta, curand!
Concursul de la spital a fost ilegal- o spune min sanatatii, adica ai vostri- iar proasta care conduce judetul (care era desfigurata, incercanata, kkata pe ea) va ajunge rau!
Hai, sanatate!
@zic
04.06.2020 21:22
Mari destepti astia de la psd- de parca ei au fost mai buni cind au pus in functii oameni substandard cind au fost la conducere-- dehhh-- salarii speciale si pensiile astronomice e motivul pentru care urla la grselile altora dar pe ale lor care sau vazut si cu ochii inchisi LE ASCUND SUB PRES.-- vocabularul lor arata gradul de civilizatie dehh scoala de partid pcr.-- la care erau admisi oameni inalti bine facuti dar-- prosti -- ascultatori pina la singe de conducatorii partidului
04.06.2020 23:40
sefa cj a aratat adevarul NU CUNOASTE LEGEA ci doar sistemul vechi antic si de demult PILILI
nu e prima data cind e habarnista
adt3
05.06.2020 06:38
ce rușiiiiiiiiiiiiiiiiiiiine, câmpeano ești terminată
ca și tuta de lângă tine
rușiniiile sibiului
una a făcut medicina sibiană de rușine
alta juriștii sibieni
doru
05.06.2020 08:33
Bai lichele PENALE ( cum ii place presedintelui VOSTRU sa spuna), in imensa voastra HOTIE si IMBECILISM, chiar va imaginati ca noi toti am devenit amnezici peste noapte? Pai bai jeguri galbene, chiar credeti ca putem uita ca voi sunteti doar naparcile PDL-iste refugiate in cuibul Liberal, refugiu pe care vi l-au pus la dispozitie niste secaturi tradatoare a mesajului LIBERAL? VOI sunteti niste ciorditori notorii, dovediti, iata, chiar de sefii vostri in acest caz. Cum inca sa vi sa spui bai secaturilorc a PSD in sus ca PSD in jos...bai trepanatilor, tara e condusa de voi leprelor si nu a-ti facut decat sa furati maxim, sa puneti CHELNERI la conducerea spitalelor sau COAFEZE si CIOCLI in functii sus puse si bine platite, asta in timp ce betivul VOSTRU premier, o arde cu tigari bere sampanie si wisky in guvern.
Ia povestiti cum a-ti achizitionat material medical pe bani grei prin firmele voastre de casa, CARCIUMI, BOUTIQUE-uri sau alte firme de apartament.
MERITATI UN IMENS SCUIPAT IN OCHI NENOROCITILOR!!!!
Pt. PROSTALAII LIBERALI DE PE AICI SI PRETUTINDENI
05.06.2020 08:59
Nu se aminteste nimic tocmai de aceea care trage toate sforile in Sibiu.Sefa sefei CJ ,cea cu nume de oaie,," sibianca stialata, neprihanita si conducatoarea judetului( din umbra) Ea nu servea la Orban ci doar asista.
m-am sculat mort
05.06.2020 12:29
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia