Tribuna
Preotul sibian Achim Băcilă, sentimente după COVID-19: „Secția COVID – Puergatoriul lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii „cu picioarele înainte”
Preotul sibian Achim Băcilă, sentimente după COVID-19: „Secția COVID – Puergatoriul lui Dante. Toţi intră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii „cu picioarele înainte”
© Arhivă

Unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi din Sibiu, Achim Băcilă, care slujește la Biserica de pe bulevardul Mihai Viteazu, considerată a doua Catedrală a oraşului, a transmis un mesaj, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Preotul spune că a fost la un pas de moarte, iar acum asociază Secţia COVID cu Purgatoriul lui Dante: „Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii „cu picioarele înainte”.

Dintr-un antivaccinist, părintele Băcilă a devenit un promotor al vaccinului.

„După 24 de ore în secţia COVID, iată reflecţiile mele: 

- deşi am fost „la un pas de moarte” - cuvintele medicului Drăghilă, simt că DUMNEZEU mai are cu mine CEVA de făcut...în primul rând să-L mărturisesc mai mult oamenilor... 

- asociez secţia COVID cu PURGATORIUL lui Dante. Toţi întră pe picioare, apoi are loc trierea: unii în RAI, adică acasă în bucuria celor dragi, alţii în Iad, în întuneric...ducâdu-i „cu picioarele înainte" - alţii... 

- dintr-un antivaccinist acum am ajuns un promotor fervent al vaccinului la fel ca sfinţitul stareţul EFRÈEM Vatopedinul”, spune preotul Dorin Zosim Oancea care a transmis mesajul lui Achim Băcilă.  

Preotul sibian afirmă că „antivacciniştii sunt influenţaţi malefic de duhurile demonice care iau nepregătite sute de suflete”.  

„Dragii mei, vaccinaţi-vă ca să nu ajungeţi aici. Soţia mea, Mari, vaccinată, n-are COVID, iată un exemplu concludent. De pe pat de spital vă îmbrăţişez şi vă doresc multă, multă, sănătate”, a mai scris preotul.  

 

comentarii
14 comentarii

Ati pus monstruozitatea aia de biserica pe mihai viteazu si acum ai tupeu ?

Bah satano, tocmai cand vad cine ma indeamana sa ma vaccinez imi dau seama ca nu e lucru curat! Satanelor in sutana care sunteti, din cauza voastra s-a ajuns in starea asta deplorabila!
22.10.2021 15:48
Așadar el, ca fost antivaccinist, a fost influențat malefic de duhuri necurate. A ajuns la spital, duhurile necurate l-au părăsit brusc și locul lor a fost luat de duhurile curate. Deci, sub influența acestor duhuri curate a ajuns un vaccinist convins , deși încă nu s-a vaccinat, după cum singur mărturisește, și îndeamnă pe alții să-i urmeze exemplul(!)

P.S.
1.Părintele nu mai slujește demult la biserică de pe bd. Mihai Viteazu. E un preot pensionar.
2. S-ar putea ca tocmai soția lui să-l fi îmbolnăvit.
3. Duhurile malefice nu ies ușor dintr-un om posedat. 4. Acest mesaj privat, a fost făcut public de un alt preot posedat de intenții bune, sufocat și el de dragoste pentru oameni.
5. Dumnezeu să-l ierte că nu știe ce face. Sus a fost și jos a coborât. Și mă tem că nu mai va avea timp să se ridice de unde a căzut.
Taco
22.10.2021 18:09
Primul comentator, sub protecția anonimatului, îndeamnă la ură. De ce oare? Cui prodest?
Prin vocea sa blândă Sfinția Sa a adus atâtea bucurii la slujbele de cununie și botez precum și mângâiere urmașilor celor plecați Dincolo.
Sărut dreapta, Părinte!
Un enoria?
22.10.2021 18:42
Sa-i spună și popii de pe Dealului.
22.10.2021 19:26
Draga Taco, si preotii pensionari slujesc Sfanta Liturghie. Nu e nicio greșeală in articol. Chiar daca e pensionar slujeste la Biserica a carui ctitor este, asa cum se întâmplă cu toti preoții pensionari. Toți slujesc in continuare. In fiecare duminica si sărbătoare a slujit Sfanta Liturghie acolo. Încearcă sa faci o diferență între slujirea la Sfânta Liturghie si administrarea unei parohii.
Harul nu se ia prin decizia de pensionare.

Ce mă uimește este lipsa de empatie a celor care comentează. Emitem atâtea mesaje "frumoase" pe toate canalele sociale, fără să ne gândim la răul creat de vorbele noastre asupra unei persoane aflate momentan in suferință, indiferent despre cine ar fi vorba. Este totusi o persoana internată....si a cărui recuperare ar putea fi periclitată de comentariile noastre....
Mereu alegem judecata, critica si ura ca forma de exprimare, crezând că in felul acesta suntem mai inteligenți decat ceilalți.
Atata timp cat nu ne putem abține de la comentarii răutăcioase nici in situatie de boală, înseamnă că am ajuns foarte jos ca umanitate. Sa încercăm, totusi, sa fim mai buni si mai toleranți!
Multă sănătate, Părintelui!
@Taco
22.10.2021 21:32
Am vrut să pun în evidență meschinăria mesajului. Păi el în spital fiind și în suferință, în loc să se roage pentru păcatele lui, îl apucă brusc o dragoste nesfârșită pentru oameni și le oferă rețeta de a-i feri de suferință și de a-i face fericiți. Fără ca nimeni să-i fi cerut părerea. Faptul că e în suferință nu-i poate servi ca pretext pentru a promova ideologii și de a-și da cu părerea în public despre chestiuni politice. Căci în fond despre asta e vorba. Domnia sa a fost candidat pe listele PNL la consiliul local în urmă cu câțiva ani. Unii oameni răutăcioși afirmă că ar fi chiar mason. Până la urmă este alegerea domniei sale cum își petrece viața. Nimeni nu-l judecă pentru ceea ce face și pentru convingeri sale. Ca preot însă e dator să fie de partea Adevărului, căci altfel e decăzut de facto din condiția sa de preot.
Iar în ceea ce privește partea cu ctitoria bisericii, unii spun că de fapt ctitorul acestei biserici este pr. Lavrentie de la Frăsinei, dar poate că sunt doar bârfe, pentru că părintele Băcilă Achim este cel care chivernisea punga și deci el se cade să fie considerat adevăratul ctitor, nu-i așa? Cât despre cel care a făcut public mesajul, pr. Oancea nu e cazul să comentăm căci ne-am face părtași la răspândirea răului.
Închei răspunsul cu o zicală românească care surprinde succint esența acestui eveniment publicistic și ne dă lămuriri despre protagoniști:
"Te-arată fața cum ți-e viața". Aici nu poți trișa.
@@ Taco
22.10.2021 23:14
Taco, întâi ne rezolvăm propriile frustrări, si abia apoi ne putem pune in postura de a fi judecatori pentru altii. Doar Dumnezeu poate sa ne judece cu dreptate! Poate oi fi avand tu dreptate, nu zic nu,... poate are părintele Achim, poate am eu, poate un alt cititor... Nu putem determina noi cine are sau nu dreptate. s-ar putea sa fim cu toții in eroare sau cu totii sa avem dreptate... Adevărul este doar la Dumnezeu. Doar Dumnezeu ne poate evalua cu adevărat dreptatea ce o invocăm. Însă până ajungem la Judecată, ar cam trebui sa incepem sa ne acceptam unii pe altii, cu bune si cu rele.
E cazul sa lăsăm deoparte lectiile de crestini, atata timp cat ii judecăm pe altii.... asta faci tu acum.. te crezi mai bun decat oricare altii... Mai bun decat parintele Achim, mai bun decât parintele Oancea, mai bun decat cel care a scris articolul, mai bun decat oricine nu rezonează cu părerea ta. Si asta se vede din dorinta de a da replica la orice comentariu care nu te confirma.
Biserica de pe Mihai Viteazu are multi ctitori. Este adevărat, Părintele Lavrentie este unul dintre cei mai mari ctitori ai ei. Nu a contestat nimeni asta. Însă biserica nu s-a ridicat singură, din senin, asa cum probabil crezi. Si fie că ne place, fie că nu, Părintele Achim este și el printre ctitorii acesteia, pentru că a muncit mult pentru ridicarea ei. Sunt multi oameni care pot spune că l-au văzut pe macara. Daca nu l-ai vazut tu, asta nu înseamnă ca nu a muncit acolo. Ctitori sunt si cei care au muncit fizic la ridicarea bisericii, nu doar cei care au contribuit cu bani. Si sunt foarte multi! Nu am zis că părintele Achim ar fi singurul ctitor. Asta ai vrut tu sa intelegi. Am zis ca slujește la biserica unde se cade să slujească pt ca a lasat in urma sa un monument. (Tu ai simtit nevoia sa subliniezi ca nu mai slujeste acolo pentru ca e pensionar. Nu are nicio legătură slujirea cu pensionarea! Asta incercam sa spun.) Ca un adevărat crestin ce esti, care aplici întocmai lecția recunoștinței conform Evangheliei, te simt deranjat ca este si el printre ctitori. Parca ti-ar fi luat locul sau te-ar fi oprit cineva sa nu fii si tu ctitor acolo...
Faptul ca Părintele Lavrentie l-a susținut pe pr. Achim la construirea bisericii, cred că spune multe despre Părintele Achim.. Părintele Lavrentie a fost un părinte cu har, un părinte cu totul si cu totul deosebit. Cine l-a cunoscut stie despre ce vorbesc. Nu cred ca Părintele Lavrentie l-ar fi sustinut pe pr. Achim daca ar fi fost mason..... asa cum zici tu....e prima oară când aud asta..... Dar na... Eu nu sunt ca tine... tu le stii pe toate (vei fi si tu putin mason?? )...
Insa trebuie sa recunosc tu esti superior nouă. Sa ne scuzi ca ti-a fost răpit timpul pentru a face comentarii la acest articol.... nu erai obligat sa il citesti, dar na... Nu te-a rabdat bunătatea. Te inteleg!
... Acest mesaj al Părintelui Achim nu a fost dat către presă. A fost preluat de pe Facebook. Asa ca trebuie tratat ca atare.
Un bun crestin acceptă că ceilalți pot avea o părere diferită, iar daca are impresia că semenul lui este intr-o eroare atunci il îndreaptă prin rugaciune, si nu prin rautate. Încă suntem repetenți la lecția iubirii de aproapele si a recunoștinței.
Să învățăm aceste lectii de la Taco, zic! El, nu numai ca le stie pe ale sale, dar le stie cu de-amanuntul si pe-ale altora!
@Taco
23.10.2021 01:02
Vaccinul este promovat de vrăjmașii Bisericii, aceiași care-l insultă pe Dumnezeu toată ziua, promotorii avortului, ai căsătoriilor homosexuale, cei care sapă în fiecare zi la temelia legăturii dintre om și Dumnezeu. Și acum vine acest părinte fricos să ne spună că antivacciniștii sunt influențați de duhurile malefice?
Vezi părinte că pentru un bun creștin ești cam înfricoșat de moarte, nu prea-ți dorești să te vezi cu Dumnezeu din câte văd.
Și dacă vei continua așa nici n-o să-L vezi, că vei pica în partea cealaltă, acolo unde ajung vânzătorii lui Dumnezeu. Necredinciosule!
ion din deal
23.10.2021 11:42
Hai sa nu mai judecam ce fac alții.
Oricum tara e dezbinata și împărțită în 2 tabere, vaccinați și nevaccinti.
Fiecare face cum îl lasă conștiința dar sa avem grija sa nu facem rău celor din jurul nostru, cu acțiunile noastre.
Orgoliile, mândria și lipsă de empatie ar trebui lăsate de o parte și sa încercăm sa ,,luptam,, impreuna sa scăpăm de nenorocita asta de PANDEMIE.
Adi
23.10.2021 11:59
Si tu care te bucuri ca un semen de-al tau ajunge in Iad, vrei sa credem ca tu ajungi in Rai, nu?
Sfantul Siluan Athonitul a fost in deznadejde 6 luni și a fost in multe caderi si cu toate acestea Dumnezeu l-a mantuit si a ajuns sfant. Asa ca, hai sa o lasam balta cu cine este cu adevarat credincios si cine nu! Exista Dumnezeu care ne vede adevarata fata!

Adevarul este ca toti suntem pe langa credinta si Dumnezeu! Doar avem impresia ca noi suntem corecti si suntem credinciosi LUI! Sa luam aminte la pacatele noastre si abia apoi la pacatele celorlati.
@ ion din deal
23.10.2021 14:35
Și unde anume ai dedus tu că mă bucur de faptul că un semen de-al meu va ajunge în iad? De fapt, unde-am spus cu siguranță că va ajunge în iad? Acolo e un "dacă” la începutul frazei om prost. Ești analfabet funcțional sau ce?
@14:35
23.10.2021 16:06
Mai oameni buni,

ARATATI-VA BUNATATEA!

Nu mai cautati pricina unul altuia. Cine se vaccineaza, pe pielea lui se vaccineaza. Cine nu, asemenea!

Atat vaccinatul cat si nevaccinatul la fel transmit boala. Ambii mor cand le vine sorocu'.

Daca puteti, ajutati-va semenii. Daca nu, cel putin nu-i judecati!
dacu
25.10.2021 07:13
Vai de capul vostru și de zilele voastre.
Încă așteptăm să ne spuneți adevărul despre religia asta DEMONICĂ.
Anonim
26.10.2021 14:56
Țara este dezbinată de când l-a pus Dumnezeu ăla de care vorbiți voi pe român , pe aceste meleaguri.
Cu asta basta. Dacă nu erau monarhii străini , noi eram o țară de căcat.
Cred că ați cam chiulit de la cursurile de istorie.
Cât despre virus și comentariile belicoase sunt de prisos . Nici nu are rost să comentez.
Repet. Românul este cea mai scârbă nație pe care eu am întâlnit-o de când m-am născut .
Am ceva ani buni de când sunt pe acest pământ.
Nu sunt adolescent.
Anonim
26.10.2021 15:05
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia