Continental
Tribuna
Premierul Orban, în prima şedinţă de guvern: "Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții! Să terminăm odată cu pilăraia"
Premierul Orban, în prima şedinţă de guvern:

"Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți”, i-a sfătuit premierul Ludovic Orban pe miniştrii săi la începutul primei şedinţe de guvern. Era să scriu guWerner. Prezent la şedinţă, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că "va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs și de făcut bugetul pe anul viitor".

Nominalizarea pentru postul de comisar european şi adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru organizarea Guvernului, dar şi a instituţiilor aflate în subordine sunt doar câteva din subiectele de pe ordinea de zi a Executivului Orban, potrivit G4Media24.ro. 

Adina Vălean şi Siegfried Mureşan sunt propunerile României pentru postul de comisar european. Preşedintele Comisiei Europene urmează să aleagă cine va fi comisarul desemnat al României. 

  • "Aseară m-am întors la 9.30 în guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul muncește, orice om trebuie schimbat. Suntem în serviciul cetățeanului", a afirmat Orban în discursul de la începutul şedinţei de guvern. 
  • “Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți, dedicați. Cine-i leneș, cine s-a obișnuit să-și ia leafa fără să facă nimic va pleca", a îndemnat Ludovic Orban, cerându-le miniștrilor săi să oprească "toate concursurile organizate de precedentul guvern".
  • "Să demarăm curățarea administrației publice de demnitarii care nu și-au făcut treaba – secretari de stat, secretari generali, etc. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții a celor care nu și-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia, nepotismul. Am semnat ieri decizii de eliberare – băiatul lui, băiatul lui", a spus Orban. 

Potrivit Edupedu.ro, procedurile de auditare sunt în curs de desfăşurare la Ministerul Educaţiei. Sursa citată arată că Guvernul Orban vrea să retrogradeze Cercetarea la nivel de Departament în cadrul Ministerului Educaţiei, și nu Autoritate Națională, formulă pentru care au optat guvernele care au comasat Educația cu Cercetarea. Departamentul Cercetării va fi condus de un secretar de stat. 

"Motivul renunțării la instituirea unei Autorități îl reprezintă limitele bugetare și intenția de a avea “ministere suple”, potrivit surselor noastre, însă este pusă astfel în pericol absorbția de fonduri europene dedicate cercetării în următorul exercițiu financiar european. De remarcat că Guvernul Orban comasează Cercetarea cu Educația și o transformă în Departament, însă menține Tineretul ca Minister separat", transmite edupedu.ro.

foto: G4Media.ro

comentarii
3 comentarii

Asta-i editorial sau stire, de iti veni sa scrii guWerner?
Astept data viitoare sa semnati articolul.
studiu
06.11.2019 15:30
"Pe ei cu parul" "Vreau sa fac febra musculara semnand demiteri"
Concluzia "UN PRIM MINISTRU NESERIOS"
Sorin
06.11.2019 16:30
Sa faca febra musculara macar acum pt. ca toata viata n-a muncit nimic! A avut doar functii politice. N-a condus in viata lui 2 oameni, cum crede ca poate conduce un guvern?!
06.11.2019 23:14
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia