Tribuna
PNL
Premierul Nicolae Ciucă, la Sibiu: „La finalul acestui an Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați”
Premierul Nicolae Ciucă, la Sibiu: „La finalul acestui an Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați”

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor de modernizare și dezvoltare a infrastructurii , Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, la standardele prezentului, afirmă, joi, premierul Nicolae Ciucă.

„Am început vizita la Sibiu cu o discuție aplicată despre proiectul de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internațional din acest municipiu, o investiție de peste 270 milioane lei, susținută prin fonduri europene și naționale, ajunsă, iată, în prima fază de execuție. Aeroportul Internațional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, și în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri. La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul își va tripla practic capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul amintește că, pe lângă cofinanțarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul din Sibiu printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană și destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectați de restrângerea traficului în perioada pandemiei.

„În același registru, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. La nivelul Guvernului, susținem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea județului și a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, încheie Ciucă.comentarii
5 comentarii

Asta nu e prim ministru. A venit Primul plagiator al tarii care n-are onoarea sa recunoasca ca a copiat si sa-si de a DEMISIA sa lase pe altul ce nu a furat nici macar o lucrare de doctorat. Mai mult se considera deasupra legii si nu permite Justitiei sa-l verifice daca a furat sau ba.
Ce prim ministru ???
16.02.2023 12:51
Un pupincurist si un lingusitor care a ajuns Prim ministru....
Si daca se tripleaza numarul de pasageri cu ce ma incalzeste pe mine?
Cum intra in oras cu avionul? sau tot pe o banda....unde se cazeaza si doamne fereste daca se imbolnaveste unde se trateaza....ca aer curat sigur nu are....
Mister
16.02.2023 12:57
La ce ajută un aeroport modern și gol?"Echipa câștigătoare" a reusit performanța să îndepărteze din Sibiu o companie aeriană care avea 9 zboruri(adică destinații!) fără să pună nimic in loc!A anulat din martie și singurul zbor spre Spania!Pe AIS bate vântul! Chiar nu vă este rușine?
Sibian
16.02.2023 13:17
si care-i treaba daca se tripleaza capacitatea? nu va fi si asta meritul oltenasului plagiator...sau???!!!
un sibian
17.02.2023 15:10
Problema actuala nu este capacitatea aeroportului ci lipsa zborurilor. Cu 5 zboruri pe saptamana e penibil sa cresti capacitatea, sunt bani aruncati in vant. Vestea buna a r fi fost daca aducea la Sibiu mai multe zboruri catre mai multe destinatii
sibian
17.02.2023 16:09
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica