Tribuna
Premieră! Vaccin antigripal gratuit pentru toată lumea, de la medicul de familie
Laura BUCIU
1968 vizualizari
Premieră! Vaccin antigripal gratuit pentru toată lumea, de la medicul de familie
© Răzvan NEGRU

Cozile la farmacii și listele lăsate de sibieni lunile trecute în farmacii pentru a cumpăra o doză de vaccin antigripal sunt deja istorie. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat, joi, că Ministerul extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație a țării. „Prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a precizat că nu va mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

„Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație", a declarat Vlad Voiculescu.

 

Cine se vaccina până acum cu serul antigripal

 

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii erau imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii au reamintit populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi le recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

 

Câte doze au ajuns la Sibiu

 

Pentru sezon 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu față de 2019-2020.

Județului Sibiu i-au fost alocate 46.469 doze de vaccin antigripal, în opt tranșe, reprezentând peste 98% din totalul persoanelor catagrafiate.






comentarii
1 comentarii

fake news
miciuna userist bolsevica
46 mii vaccinuri intrun judet in care numai mediasul are peste 50.000 locitori HAHAHA
ace brice si carice,ex guv csolos , esti nu precaut ci PROOOST
pdlist pnlistul boc(uns cu toate unsorilii,inclusiv cu marirea tva la 24% in 2010)e in avantaj
1-0 pintru el in meciul cu carici den sanatate
14.01.2021 16:42
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA