Tribuna
Apa Canal
Premieră naţională la Sibiu: primul curs online de educaţie juridică pentru 247 de copii din centrele de plasament
Liuba STARII
1067 vizualizari
Premieră naţională la Sibiu: primul curs online de educaţie juridică pentru 247 de copii din centrele de plasament

247 de copii din centrele de plasament din Sibiu au participat, zilele trecute, la primul curs online de educație juridică, organizat special pentru ei, de DGASPC.

 “Am organizat, în premieră. în rândul DGASPC -urilor din țară o întâlnire online de #educatiejuridica cu judecătorul Cristi Danileț, fondator al asociației ‘VeDemJust’. De ce? Pentru simplul motiv ca mi-am dorit ca toți copiii care beneficiază de o măsura de protecție specială să fie informați despre anumite noțiuni juridice de bază, consecințele anumitor acte sau fapte antisociale, dar și să cunoască aplicația Lege-n-dar pe care o pot descărca gratuit și care conține informații utile pentru ei in vederea pregătirii lor pentru viața de adult. Au participat 138 copii din centre și asociații care au contractat de la noi servicii de tip CTF și 109 copii din asistenţă maternală”, precizează Laura Camelia Vîlsan, managerul instituției.

Potrivit acesteia, copiii au fost interesaţi care sunt consecinţele dacă comit cumva fapte penale, ca să ştie să nu greşească. Printre întrebările puse de participanții evenimentului au fost: “Dacă vad ceva în neregulă la casa din vecini pot interveni sau trebuie să chem politia? Ce pedeapsa este pentru consum de cannabis? Pot cultiva în gradina mea cannabis? Dacă în autoapărare omor pe cineva care e pedeapsa, ce se întâmplă? Pot sa dau examenul de sofer înainte de 18 ani? Dacă îmi cineva o palmă eu reactionez si-l omor ce se întâmplă? Pot sa îmi schimb numele ca să fie la fel ca cel al asistentului maternal? Pot lucra de la 16 ani?Trebuie sa fac un liceu anume pentru a putea urma Facultatea de Drept? Ce pot sa fac dupa ce am absolvit Dreptul? Este infracțiune daca intru pe dark net?”.

Judecatorul Cristi Danileţ le-a răspuns, a dat exemple de cauze cu infractori minori care au tâlhărit, omorât sau au consumat droguri, le-a explicat ce inseamnă Codul penal și ce obligații au de la vârsta de 14 ani, într-un limbaj accesibil și ușor de înțeles.

 

comentarii
1 comentarii

Imaginea bate la fundulet viata.Gest fain trimis in derizoriu;marca inregistrata:ro.
XXL
09.03.2021 08:38
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA