Tribuna
AFF
Premieră națională: 160 de elevi au făcut o pictură gigant dedicată apei
Sorana MAIER
1988 vizualizari
Premieră națională: 160 de elevi au făcut o pictură gigant dedicată apei

Sala de sport a Școlii Generale nr. 18 din Sibiu a găzduit marți elevii a cinci clase din ciclul primar care au realizat cea mai mare pictură dedicată apei, un desen de 120 de metri lungime la care au lucrat, simultan, 160 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. 
Acțiunea s-a dorit a fi un omagiu adus Zilei Mondiale a Apei, marcată în întreaga lume pe 22 martie, înscriindu-se în calendarul de evenimente derulat de ”Apă Canal” SA Sibiu în cadrul Proiectului educațional ”Prietenii apei”. 
Cei mici au încercat să transpună, prin culoare, viziunea pe care o au asupra apei, a rolului pe care această resursa naturală îl joacă în viața de zi cu zi. 
Perspectiva crizei de apă, poluarea și risipa au fost condamnate de cei mici care, prin culori sumbre și-au exprimat temerile că, în viitor, omenirea ar putea avea de suferit din cauza comportamentelor abuzive la adresa apei. 
Pentru efortul depus, toți elevii au fost răsplătiți cu medalii și diplome de ”Prieten al apei”, precum și cu jocuri educaționale pentru cei mai talentați artiști. 
Impozanta lucrare va fi expusă, pe segmente, la sediul ”Apă Canal” Sibiu cât și pe holurile Școlii Generale nr. 18, astfel încât să poată fi admirată de cât mai mulți elevi și angajați ai societății. 
”Prietenii apei” este cel mai amplu proiect educațional derulat de un operator român din domeniul serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, susținut de ”Wilo România”, începând cu anul 2008.’


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA