Tribuna
PNL
Premieră medicală la Sibiu
Premieră medicală la Sibiu
* Specialiştii ortopezi sibieni i-au pus unui pacient de 72 de ani o proteză de genunchi de ultimă generaţie, intervenţia fiind a şasea de acest gen la nivel naţional şi prima realizată într-un spital din provincie *
Arhitectul Ion Ene povesteşte că durerile de genunchi au început în urmă cu cinci ani, iar în ultima jumătate de an acestea deveniseră cumplite. "La fiecare pas aveam nişte dureri îngrozitoare", povesteşte beneficiarul primei proteze cu oxinium montate într-un spital din afara Capitalei. Este a şasea intervenţie de acest gen făcută în România, primele cinci fiind efectuate la Spitalul Colentina din Bucureşti. Faţă de protezele care se folosesc în prezent în România, cele cu oxinium au o durată de viaţă de 25 de ani, riscul de respingere este foarte mic şi sunt concepute separat pentru genunchiul drept şi cel stâng.

Îşi poate folisi piciorul la o săptămână de la operaţie

Proteza a costat aproximativ 4.000 de euro, cheltuieli suportate în totalitate de pacient. "Intervenţia s-a făcut cu o trusă de ultimă generaţie, şi a durat aproximativ două ore", a spus prof.uni.dr. Ioan Baier, şeful Clinicii de Ortopedie Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. După ce ani de zile s-a chinuit cu dureri îngrozitoare, pacientul poate la finalul recuperării să se deplaseze fără niciun fel de problemă. La o săptămână de la operaţie, poate deja să-şi folosească piciorul. "Nu mai am dureri", spune arhitectul Ion Ene, care are sufletul plin de recunoştinţă pentru echipa care a făcut intervenţia chirurgicală. "Am avut mare încredere, am avut parte de o echipă extraordinară. Vreau să le mulţumesc. Am avut această şansă, să întâlnesc o echipă deosebită".
comentarii
2 comentarii

nu stiu unde este facuta poza, dar acolo se opereaza pe abdomen, nu la genunchi...
eugen
01.10.2009 14:20
Doctorul Olaru, aude si vede? Amenintarile, ca daca nu mergem la cabinetul lui privat , vom ajunge la o operatie la Viena, care ne va costa 10000 euro, au cazut.
Doctore, toate minciunile au si un sfarsit.
Mira
01.10.2009 16:47
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia