Tribuna
PNL
Prefectul Maria Minea, demis de Guvernul Orban. Rareș Macrea, numit prefect temporar
Prefectul Maria Minea, demis de Guvernul Orban. Rareș Macrea, numit prefect temporar
© Arhiva Tribuna

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a eliberat-o din funcție marți pe Maria Minea, prefectul Județului Sibiu și l-a numit temporar prefect pe Rareș Macrea,

În ședința din 10 decembrie, executivul a aprobat o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Sibiu de către doamna Minea Maria, și o alta privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către domnul Macrea Rareș.

Rareş Macrea a mai fost subprefect în 2009 și prefect al judeţului Sibiu în primăvara anului 2012, după ce prefectul de atunci, Horaţiu Răcuciu renunțase la această funcţie pentru a candida la alegerile locale din iunie pentru pos­tul de primar al oraşu­lui Sălişte.

Noul prefect  este licenţiat în Biologie, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului, la Facultatea de Ştiinţe din cadrul ULBS şi totodată absolvent al Institutului Naţional de Administraţie Publică. Este membru al reţelei naţionale de modernizatori ai administraţiei publice din România, membru al Societăţii Ornitologice Române, al Asociaţiei pentru Excelenţă în Educaţie "Europa", membru al ong-ului Ecotur, Sibiu. A participat la mai multe cursuri de instruire pe diferite probleme, cum ar fi transparenţa şi buna guvernare (în Olanda), obţinând în 1999 şi o bursă de studiu pe problematica administraţiei de mediu, în Irlanda. A lucrat pe rând, ca şef birou Protecţia Mediului la S.C Isama Sfântu-Gheorghe, apoi consilier principal la direcţia tehnică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu, a fost stagiar la ministerul Mediului şi Administraţiei Locale din Irlanda, iar din 2005 este manager public la Instituţia Prefectului Sibiu.

Cel mai probabil numirea lui este temporară, iar funcția de prefect o va ocupa Sebastian Dotcoș, fostul administrator al Județului Sibiu, al cărui nume este vehiculat pentru această poziție.


comentarii
3 comentarii

Si domnul e bine hranit ca si dna Minea...
11.12.2019 18:44
si cu catastrofele aduse de fosta prefecta ce faceti?
ok
11.12.2019 22:51
rarea maCREA A FOST pdl BASE
CAUTATI PRIN ZIARELE DE ATUNCI
adi3
12.12.2019 17:54
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia