Tribuna
PNL
"Povestea soldatului” la Filarmonica din Sibiu
© Dana MOICA

Asociația "Tribul Artistic", în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, invită publicul, joi, 30 noiembrie, la spectacolul “Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski.

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

În perioada 26-30 noiembrie, “Povestea soldatului” poate fi audiată în cinci localități din țară, oferind o incursiune fascinantă într-o lume de basm, care reflectă însă realitatea vremurilor în care trăim. Pe scenele din Dumbrăvița, Faber, Reșița, Arad și Sibiu urcă Violeta Oșorhean (vioara I), Andrei Văleanu (clarinet), Radu Țaga (fagot), Andrei Candrianu (trompetă), Bogdan Dijmărescu (trombon), Szekeres Ferencz (percuție), Sánta Csaba (contrabas) sub bagheta dirijorului Zaharia Radu, alături de naratorul Boris Gaza.
Spectacolul de la Sibiu va avea loc joi, 30 noiembrie, ora 19.00, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii sau pe www.iabilet.ro, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Turneul „Povestea soldatului” este implementat de Asociația "Tribul Artistic" și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). 

© Dana MOICAcomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica