FITS 2024
Tribuna
Povestea Lizucăi și a lui Patrocle deschide luna mai, la Teatrul "Gong"
Andra MARINESCU
1472 vizualizari
Povestea Lizucăi și a lui Patrocle deschide luna mai, la Teatrul
Luna mai începe la Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" din Sibiu cu una dintre cele mai emoționante povești din literatura românească. "Dumbrava minunată", după Mihail Sadoveanu, va avea trei reprezentații, respectiv sâmbătă, 4 mai, de la orele 11 și 18, și duminică, 5 mai, de la ora 11.


„Dumbrava minunată” după Mihail Sadoveanu, în regia lui Gabriel Apostol, este un manifest pentru prietenie și încredere în sine. Umilită de mama sa vitregă, Lizuca fuge de acasă alături de cel mai bun prieten al ei, cățelul Patrocle. Drumul spre casa bunicilor se transformă într-o călătorie fantastică unde plantele și animalele vorbesc, iar în final fetița ajunge sub ocrotirea bunicilor. „Dumbrava minunată” este povestea plină de curaj a Lizucăi, o fetiță de șase ani. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste cinci ani.
Agenda de spectacole a lunii mai deschide cortina spre o lume fantastică, cu un imaginar fabulos, în care cei mici descoperă că munca în echipă și grija față de ceilalți vor învinge mereu în lupta cu forțele răului. Printre spectacolele programate în luna mai, la Teatrul „Gong” din Sibiu, se mai numără și "Prințesele Spion" (sâmbătă, 11 mai, de la orele 11 și 18/ duminică, 12 mai, ora 11), "Hansel și Gretel" (sâmbătă, 18 mai, de la orele 11 și 18/ duminică, 19 mai, de la ora 11) sau Micii Detectivi (sâmbătă, 25 mai, de la orele 11 și 18/ duminică, 26 mai, de la ora 11). Spectacolul în limba germană al lunii mai este o adaptare muzicală după povestirea „Ridichea Uriașă” – Das Riesenradieschen (joi, 30 mai, ora 18:30). Toate spectacolele vor fi prezentate și în matineu, în timpul săptămânii, în regim organizat pentru grădinițe și școli.


Ateliere de creație


Ca o tradiție în programul de evenimente, atelierele de creație coordonate de Aurelia Călinescu și Diana Ribana îi invită pe cei mici în culisele teatrului, în fiecare sâmbătă, de la orele 10 și 12.
Cei care vor să își dezvolte nu doar creativitatea, dar și abilitățile de comunicare în limba germană, Sandi Rusu – Costea a pregătit două ateliere speciale joi, în datele de 23 și 30 mai, de la ora 17. Pentru mai multe detalii despre programul de evenimente al Teatrului, puteți consulta teatrulgong.ro.
Accesul publicului la oricare din evenimentele teatrului se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica de la 10 la 14.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica