Continental
Tribuna
"Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?" Ce răspunde Poliţia!
10294 vizualizari
© Arhiva TRIBUNA

Ai miel? ... N-ai? Îţi fac io rost? Da` tu de unde-l iei? Bă, vrei sau numa-ntrebi, să ţii linia ocupată? ... Şi mergi cu maşina? Păi, dacă te amendează? Merită un miel de zece mii de lei? N-ai auzit că poţi lua şi dublu? Mă, da oare Paşti cu nădejde, ouă încondeiate şi cozonac din făinile prăduite de la Mall nu s-o putea, de data asta? Cam aşa zumzăie în această perioadă nelămuririle care-şi fac loc, strecurându-se, agere ca o gospodină pe ultima sută, între grijile zilei.

Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, iar toată lumea să priceapă unde poţi merge şi unde nu, Poliţia a formulat pe pagina de facebook câteva lămuriri. Mă rog, cu cuvintele ei, cum s-a priceput, acuma nu fiţi răi, că măcar acum tre` să fiţi mai buni, da? 
Încercările de a ieşi din casă vor fi, cu siguranţă, îndesite în perioada Sărbătorilor de Paşti şi, probabil, că, brusc, foarte mulţi îşi vor "aminti" că au de îngrijit vârstnici, unul mai bolnav ca altul, aşa încât opţiunea "Ţuşti din casă!" va deveni setarea favorită a multora dintre alcătuitorii regnului uman. Vârstnici care, bineînţeles că nu locuiesc în vecinătate, ci taman în partea ailaltă a oraşului. Ori poate chiar în vreun capăt de prin alt judeţ. 

Vremea faină pune şi ea umărul la ignorarea regulilor, "colţu` la erba" ispiteşte cât e ziua de lungă, iar joggingul va deveni pretextul ideal, cu toate că mulţi "adepţi" n-au alergat un metru-n viaţa lor, decât cel mult pe trecere când erau s-ajungă ornamente de capotă. 
Amuşinând "planurile" puse la cale, Poliţia avertizează că eventualele încercări de a ieși din casă, de Paște, și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului și riscă să intre sub incidență penală.

  • „Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?”, a scris Poliția într-o postare pe Facebook.
  • „Desigur. Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave”,  răspunde Poliția, după care adaugă: „Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

Aşa cum era de aşteptat, postarea a declanşat o vâltoare de comentarii, mai ales că detaliile sunt sărăcăcioase, iar întrebările şi posibilităţile infinite. Nu e deloc clar ce alimente poţi duce părinţilor şi nici în ce zi trebuie făcută "livrarea". 

© facebook: Politia Romana


Cine calcă legea în picioare?


"In primul rand , corect sau nu , este NELEGAL fiind emis de o instituitie cu personalitate juridica NULA care nu poate emite acte si nu poate intreprinde actiuni care sa duca la consecinte juridice ! Nu o spun eu , o spune LEGEA pe care ei care pretind ca o respecta dar ... de fapt o calca in picioare !", a scris Nicolae N. Avram.

Paul Vergoti ştie cum stă treaba. Mai ales cea oablă: 
"Nu scrie in ordonanta in ce zi poti duce alimente persoanelor in varsta (parinti) si nici acest lucru nu este interzis in mod exlicit in ziua de Pasti".
Mirela Mirt nu pare dispusă să rişte nimic: 
"Toată lumea sa stea acasă !!!E cazul sa ne sacrificam o data in viața un Paste...Nu moare nimeni dacă nu merge in vizita sa bea și sa manace pana cade lat ...".
Radu Cernuta merge şi mai departe:
"Nimic despre păstrat distanța fizică, lăsat lucrurile la ușă, salutat și plecat. Nimic despre purtat masca și grijă să nu respiri, vorbești etc deasupra produselor pe care le duci. Despre cum să procedeze lumea cu ambalajele, dacă e recomandabil sau nu cu produse făcute în casă șamd. Pe bune, retrageți postarea, căutați pe cineva competent, întrebați-l, puneți-vă la punct și pe urmă dați sfaturi oamenilor".

Sima Sorin vede un fals în declaraţii şi lege înşelată cu complicitatea Poliţiei: 
"Cu alte cuvinte, Politia te învață cum să faci fals în declarații pentru a putea ieși din casa și pentru a face vizite inutile.
Foarte multi vor profita de acest răspuns și vor avea "părinți vârstnici și bolnavi", chiar dacă ei sunt perfect sănătoși și nu atât de bătrâni".

Neamtu Lacramioara-Maria pare cu capul pe umeri:
"Foarte bine ,anul asta stam fiecare la noi acasă!.De ce?.Pentru ca nu avem nici un drept sa îmbolnăvim pe altii ,în caz că suntem purtători..Avem timp să ne întâlnim sănătoși toată viața, nu vreau sa fiu responsabilă sau mai rau cu moartea cuiva drag pe conștiința! De ce nu gândiți fiecare la ceea ce faceti voi si nu ceilalți?!Fiți voi mai buni ,mai responsabili si nu va mai uitati in curtea vecinului!"

Ioana Ionescu nu se simte tocmai în largul ei în bucătărie, ceea ce este - culmea - absolut legal: 
"Cred ca este exact invers : pot sa merg la parinti sa IAU mâncare Pt masa de Paste ?"

Daniel Raffael nu pricepe de ce legea e mai lege pentru unii şi mai puţin lege pentru alţii, semn că ultimii 30 de ani s-au scurs degeaba, măi Daniele, degeaba:
"Este plin de puradei si mamici prin spatele blocurilor gri, zici ca este 1 IUNIE si CRACIUNUL, ambele in aceeasi zi. Politistii sunt la "munca" si nevestele lor cu progeniturile prin spatele blocurilor rânind in nisip, toata ziua, asta de peste 3 saptamani... Ce facem?! Cum facem?! Este stare de urgenta sau?! Pentru unii este lege, pentru unii nu?"

Laurentiu Arsintescu pare uns cu toate alifiile:
"In ordonanta nu este specificat in ce zi poti duce alimente persoanelor in varsta. Altfel spus, orice este nu este explicit interzis este implicit permis. Ca Politia Romana si-ar dori sa stam inchisi in casa în ziua de Paște, asta este cu totul altceva. Ca urmare postarea dvs este o dezinformare !"

Gabriela Raicu a ajuns la capătul răbdării:

"Voi vorbiti ???? De ce nu ati inchis granitele sa nu vina nimeni si atunci era bine , dar asa , noi sa stam in casa si ceilalti sa se plimbe!!!!"

Doina Craciun pe toate le ştie:
"In Italia in momentul de față nu se iese din casă,nu se sărbătorește nimic chiar dacă e Paștele duminică.. probabil nu a-ți realizat cât de gravă e situația".
Eu: Mda, recunosc, chiar nu a-m realizat!

Dintre toate mi-a plăcut întrebarea următoare: 
Liviu Răcătej: 
"Bună ziua. Dacă tatăl meu în vârstă de 70 de ani merge la bunica de 90 de ani pentru a îi duce alimente și este în alt județ este vreo problemă cu orele menționate 11 - 13?"
Răspunsul primit de la Carmen Tamara face toţi banii: 
"Merge in reprize de cate două ore. Nu contează dacă ajunge după Paște. Sănătoși sa fim!"


comentarii
2 comentarii

la parinti nu
da in germania da via cluj la baden si dormund
plingere penala lui orban velea si muc de la trnsporturi
incalca ordonata militara
zborurilr sint comerciale vinzatori de tara si oameni pdl pnl
adi3
10.04.2020 12:46
Nu vă înțeleg, de ce că pasa de cei care au plecat in Germania, mulți dintre ei își riscă viața, este posibil sa moara pe acolo. De ce insistați sa plecați la părinți , vreți neapărat sa le duceti virusul sau va tipa banii in buzunar și vreți să scăpați de ei? Este atât de greu să stați în casă? Puteți să petreceți foarte bine sărbătorile în familie și fără comentarii și fără atâta răutate. Încercați să vă relaxați, ascultați muzică, dansati, petreceți mai mult timp cu cei din familie, lăsații pe ceilalți. Sa ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine de această perioadă. Sănătoși să fim că o să fie timp și pentru plimbări.
11.04.2020 22:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia